Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PACZKA na dwóch ARN - 200 TVM - TESLA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PACZKA na dwóch ARN - 200 TVM - TESLA

Witam,
    mam zamiar zbudować paczkę basową na dwóch głośnikach (ułożonych poziomo) ARN - 200 TVM - TESLA.
    Obudowa bass-reflex o pojemności 60 litrów strojona rurką o średnicy 11 cm i długości 19 cm na 50 Hz, umieszczoną z tyłu. Mam nadzieje że dobrze policzyłem??

Mam problem jak dobrać wymiary skrzyni i z czego ją wykonać. Co do wymiarów to na niej będzie stał piec PEAVEY TKO 115 i chciałbym żeby chociaż szerokość paczki była dobrana do tego. Oto wymiary pieca (wymiary: szer: 56,9 x wys: 66 x gł: 33 cm).
    Pozdrawiam, Rafał

d3lta, pytaj o wszystko ale nie o obliczanie wymiarów obudowy bo to już jest raczej nie na miejscu.... wymiary dobierasz sobie sam wedle uznania. V=Pp x h PozdroO

[ Dodano: 2005-06-03, 20:20 ]
    P.S: a jak nie masz napędu to ja mam fajny na sprzedaż...

Skomentuj

Być może moje pytanie co do wymiarów wydało się dziwne aczkolwiek myślałem że mają one jakiś zasadniczy wpływ na obudowe b-r. W końcu wszytko tutaj ma jakiś wpływa na coś
      (zrobie: 57 x 33 x 32)

A z czego zrobić ta obudowe? Z płyt wiórowych czy z MDF'u?

Skomentuj

bude posklejaj z zapałek, takiej jeszcze nikt nie ma, wszyscy będą CI zazdrościć, lol
        pamiętaj aby br był o przynajmniej średnicę oddalony od ścianek, daj br z przodu będzie lepiej

Skomentuj

zrób z kamienia, by the way kiedyś w dziale 'konstrukcje' były kamienne monitorki.. :)
          MDF.!!

Skomentuj

taaa, ja stawiałem na wykalaczki...
            a wytłumić całość czy tylko tył paczki?

Skomentuj

nie wytłumiac

Skomentuj

ok, tak też uczynie, zmodyfikowalem troche wymiary i myśle że będzie ok. bedzie to łądnie grało?

Skomentuj

Czaruję...
                X