Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką obudowe do ARN nisko i wysokotonowca ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką obudowe do ARN nisko i wysokotonowca ??

Posiadam 2 głośniki niskotonowe ARV-150-05/8 i 2 głośniki wysokotonowe ARV-104-04/8 i nie wiem czy zrobić monitorki czy jakieś niskie podłogowe... Prosiłbym o porade....

Hmmm. Z tego wyjda Ci raczej zestawy glosnikowe efektowe do kina domowego. Chyba ze masz b.may pokoj wiec sobie zrobisz fronty na wysokich podstawkach, ewentualnie buda duza ale z przegroda by zmniejszyc litrarz

Skomentuj

Narazie mam frontowe z 2óch 13/50/1 i 8-13/120... Ładnie przynajmniej dla mnie grają... Aha i mam do tego 20/80/2 na TDA 7294. Te bym chciał jakoś na ściane umieścić...Czy to te ARn'y nadawają się do czego kolwiek ???

Skomentuj

Oczywiscie ze sie nadaja. Tylko ze z efektywnoscia 84 dB to nie poszalejesz zbytnio, a bassu z jednej 15'tki bedzie jak na lekarstwo. Efektowo, to przeznaczenie dla tych czterech "Czechów".

Skomentuj

Jesli nie chcesz zbytnio kombinowac to masz tu gotowca z wynikami pomiarow: http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt Przynajmniej masz pewnosc ze dobrze zagra. Pozdrawiam

Skomentuj

ARN150 to glosnik kalibru 13cm! Nie zapominajcie o tym! Dokladnie taki sam jest ARN130 tylko ma zewnetrznie mniejszy kosz.
            Pokazalbym schemat mojej zwrotki do tych glosnikow ale nie da sie go umiescic.

Skomentuj

Czaruję...
            X