Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rurka BR w monitorach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rurka BR w monitorach

Czytalem ze z akustycznego punktu widzenia umieszczenie BR jest obojetne. Lecz konstrukcje ktore widzialem przewaznie BR mialy umieszczony od tylu miast z przodu. Z czym wiaze sie umieszczenie BR z przodu?

Moze nie bylo miejsca z przodu, moze komus przeszkadzalo swistanie z tunelu a nie chcial berdziej tlumic obudowy itd zasady ogolnie znane znajdziesz...

Skomentuj

Ustawienie kolumn z BR pod ścianą, z rezonatorem umieszczonym z tylu powoduje podbicie basu. Nie ukrywajmy ze dla duzego procentu kupujących kolumny głównym kryterium jest bas. Jesli konstrukcja jest marnej jakosci , takie podbicie basu jest dobrze widziane poniewaz łatwiej sprzedac konstrukcje. A w diy.. to juz wszystko zalezy od projektanta i wykonawcy :)

Skomentuj

To co teraz napisze raczej tyczy sie subow i niskeigo basu... ...i raczej jest to tylko moje odczucie.
        Bas nie lubi Symetrii.
        Umieszczenie br z przodu lub stylu wedlug mnie nie jest dobrym rozwiazaniem. Wedlug mnie lepsze efekty mozna uzyskac dajac go z boku suba.
        W przypadku malych kolumienek jest ciutek inaczej. W nich bas jest na tyle wysoki ze jeszcze dosc kierunkowy. Dlatego staralbym sie w nich umieszczac br z przodu kolumny.

Skomentuj

Czaruję...
        X