Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomozcie !!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomozcie !!!

Witam. Chcialbym prosic o pomoc. Otoz mam do napisania prace dyplomowa i mam juz wsztstko oprocz tego CO TO JEST SuBWoOFER. wiem co to jest. Ale nie umiem tego opisac :-/ jakos tworczo. Jesli macie jakies materialy wyjasniajace co to jest subwoofer, lub opisujace go to prosze na maila wyslac beidze bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam wszystkich....

poprawiles mi humor :)
    posuzkaj na www.google.pl ,napewno znajdziesz, gdzies w artykułach ale niewiem gdzie ,napisane jest co to subwoofer,wiesz co to sub a niewiesz jak to napisac...

Skomentuj

Subwoofer - kolumna głosnikowa przystosowana do odtwarzania najniższych (sub) częstotliwości. <- jakie to tworcze Noji mozna dlaej ze wyrózniamy dwa rodze aktiv i passiv i tralala tak dalej Można pisać i pisać

Skomentuj

lepiej nie pisz że to kolumna, bo co niektórzy mogą się potem sprzeczać... napisz że to głośnik, lub kilka głośników w jednej obudowie, przystosowanych do przetwarzania niskich częstotliwości (najczęściej 20 - 120 Hz), zwłaszcza kanału LFE w systemach wielokanałowego zapisu dźwięku w kinie.

Skomentuj

sub-woofer niekoniecznie musi byc w obudowie bo sub woofer to subniskotonowy glosnik(woofer) sub oznacza jak sie niemyle poddzwiek ale chodzi o najnizsze czestotliwosci

Skomentuj

Tasior,
            OK ale zauważ że im niższa częstotliwość tym ta obudowa się bardziej przydaje.

Skomentuj

...
              ja napisalem ze subwoofer to znaczy takze subniskotonowy glosnik,bo tak w rzeczywistosci jest,a ludzie zaczeli mowic subwoofer na glosnik z obudowa,i sie przyjeło,na jakiejs stronie z vifami i peerlesami i scanami jest kategoria subwoofer i opylaja same glosniki a nie subwoofer z obudowa
              a to ze glosnik potrzebuje obudowe do optymalnej pracy to ja wiem,i niezaprzeczam temu

Skomentuj

Sub woofer czyli pod głosnikiem niskotonowym. A że przenoszenie woofera zaczynało sioę kiedys średniow okolicach kilkudziesięciu Hz, to sub przenosił to co poniżej - do ok. 60Hz. z czase sie proobiło i na potrzeby KD to filtry nawet do 150Hz dochodzą. Infradzewiki są szkodliwe i bardzo obciążają i czówieka i gośnik i nie powinno ich tam być.

Skomentuj

Molibden. tak masz racje tez gdzies to czytlaem , ale czytalem niedawno ze dziwieki z zakresu 20-50 Hz wzmacniaja kosci. Byl poruszony temat kotow w ''Swiecie Nauki'' i wlasnie naukowcy dowiedli ze koty mrucza po to zeby wzmacniac kosci :) Dlatego tez sie szybko lecza jak sobie cos zlamia :). Mruczenie to wlasnie siemiesci w granicach 20- 50 Hz. Nie wiem czy to sciema czy nie ale tak bylo tam napisane :)

Skomentuj

Więc róbmy subwooferki i pielęgnujmy nasze kości - ku naukowców radości

Skomentuj

ja jetsem strasznie łamliwy : / przechodizlem rpzez kraty i juz nadgarstek pekniety(tak mi sie wydaje niebylem u lekarza bo mam juz dosc,a juz mialem ta reke i druga wiem znam ten ból) kopłem (kopnołem?) w piłke i juz palec u nogi walniety(miekka pilka) ehh ten subi kto chyba dobry pomysl,btw koty mrucza zeby se kosci podbudowac hehe ,moj kot mruczy jak do niego podejde ,chyba mysli ze mu cos zrobie ,a ja niemam takiego zamairu(tepie ludzie ktorzy robia cos zwierzatką)
                      pozdro

Skomentuj

Jak zwykle post Tasiora dużo wnosi do tematu

Skomentuj

aNewborna i Hellridera? jak i twój,przeciez ludzie maja oczy i widza ze napisalem ot ?no chyba ze musisz im pisac

Skomentuj

Nie proiściej skożystać z artykułu A Kisiela był kiedyś publikowany w EdW. Kto ma plytki EdW ten bez problemy znajdzie pdf'a. Znajdziesz tam tak twórcze opisy ze aż za bardzo .

Skomentuj

Czaruję...
                            X