Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer do auta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer do auta

Witam. Mam otwarte autko (kabriolet) i niewiele miejsca na tube. Dlatego postanowilem sam ja zbudowac. I mam kilka pytan.

1. Czy obudowa musi miec ksztalt prostokata? Moga wszystkie scianki byc inne (w przyblizeniu moja miala by krztalt scietego ostroslupa o podstawie trapezu)?
    2. Bedzie to nieduza tuba o pojemnosci 15-20 l. Jakiej wielkosci glosnik dac? Najgorzej ze sie pospieszylem i kupilem juz glosnik (10 cali), ktory bedzie zajmowal 99% wysokosci tuby. TO dobrze czy zle?

W najgorszym wypadku moge sprzedac ten glosnik i kupic nowy. Chcialbym uzyc programu winISD ale od tylu tzn podac wymiary tuby i zeby on mi dobral odpowiedni glosnik, dlugosc i srednice basreflexu tylko nie wiem jak to zrobic...

1.Mozesz zrobic nawet ostroslup albo osmioscian.
    2.Do tak małej budy to daj JL 10W0 (chyba dobry model napisałem).
    Wiśnia go ma w 21l closed to mozesz go zapytac jak co i jak...

PS nie myl tuby ze skrzynia...

Skomentuj

tuba to nie to co mowisz,tuba to alkiem co innego :) Ty mowisz o subwooferze,co do win isd,poszukaj tutoriala w artykułach,pozdrawiam

[ Dodano: 18-06-05, 17:22 ]
      ehh znowu,kliklem odpowiedz potem pogadałem z kumplem iii....napisalem to co kolega wyzej :)

Skomentuj

vip a cos tanszego?? :) ok 100 zl chce na glosnik wydac...

PS: Podkreslam, ze nie jestem profesjonalista, muzyka ma poprostu ladnie grac a moze to byc nawet firmy krzak. A auto jezdzi 2 miesiace w roku (tylko wtedy jest cieplo)

Skomentuj

mowisz ze juz kupiles jakis glosnik? powiedz jaki moze cos z tego sie da zrobic :)

Skomentuj

no kupowalem go z kolesiem ktory ma troche pojecia (wiecej ode mnie) ale nie pamietam jaki to jest bo zostawilem go w garazu. Jak bede szedl to napisze jaki.

Skomentuj

ok,to jak sie dowiesz daj znac,najlepiej jakbsy mial moze parametry do niego,pozdro

Skomentuj

a tak wstepnie ot wielkosc glosnika ma znaczenie? Nie bedzie za duzy?

Skomentuj

to zalezy od parametrów

Skomentuj

He dobre:P wszystko od tyłu:)
                    Coś czyje ze ten głosnik to pewnie jakis alphard albo jeszcze jakis lepszy wynalazek...

Skomentuj

A ja już myślałem że w tym temacie będzie mowa o obudowie tubowej, a jest mowa o hifi caraudio drestube, a to wielka różnica.
                      Nazwa tematu powinna być inna !
                      PS
                      ...masz super hiper cabrioleta a nie chcesz dać więćej niż 100zł na głośnik, to w tej sytuacji jesteś daleko za dresami i niedorastasz im do pierwszego paska w sprzęcie audio.

Skomentuj

podaj nazwe głośnika to powiemy ci czy go wywalić czy nie....
                        jak dałeś za niego niewiele kasy i jest to 10 cali to na 99,99% nie nadaje się do małej budy.

poczytaj strone i toturiale na www.audiomania.info bo jeszcze pare takich pytań i cię ludzie zjedzą na obiad :P

Skomentuj

no wiec jak vip powiedzial mam tego JL Audio 10W0 ale skoro mowisz ze cie nie stac na niego to nie bede pisal o nim....
                          Do tak malej obudowy moze sie nadac jedynie IT mds 8" jednak kosztuje "juz" kolo 200zl wiec nie wiem czy ktos kto ma kase na kabrioleta i moze jeszcze go utrzymac moze sobie pozwolic na wydanie tak ogromnej sumy pieniedzy <rotfl>
                          Zapytaj sie umberto on ma tego intertechnika co jak i gdzie

PS i zastanow sie bo z gowna (100zl) bata nie ukrecisz

Skomentuj

Czaruję...
                          X