Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłosnienie Auta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

elmomk No te Monacory to dla mnie zagadka. Nie kosztuja za duzo, ale jeszcze ich w akcji nie słuchałem. Kickbassy, to sa mniej więcej takie niskośredniotonowe, tylko nazwa inna :P.

No ja apeluje do kolegi, zeby nie robił nic w półce (tzn oprócz subwoofera), bo naprawdę warto zainwestować w suuuper zestaw na przód (w cenie 4 głosników 2, wiec juz można zaszaleć). Wcześniej już napisałem moje typy.

PS. Tutaj masz recenzję tego neokick'a, tylko po niemiecku niestety. Jak chcesz, to mogę Ci ja przetłumaczyć. Wal na priv.

Skomentuj

rainbow 265 SLX (deluxe) super stosunek cena/jakosc. Do tego proponuje porzadnie wytlumic drzwi.
      Na tyl radze tylko subwoofer
      Przydalo by sie jeszcze jakies dobre radyjko
      to chyba jedyne rozsądne propozycje..
      a eśli ma być tanio i ekonomicznie to przód proponuje na radiu zostawić (tylko dobre radio znaczy niski model pożądnej serii np: CDM) a sub kupić coś koło hertza es 250, IT mds 08'' lub może 10'' lub coś z droższego z Cervin Vegi lub Vibe (z Vibe tylko wysokie modele!) lub JBL, co do taniego wzmacniacza to przypadkiem nie kupuj boszmana jak ktoś już proponował, tylko pomyśl nad Blaupunktem z serii GTA Flash (np.200) bo tylko one mają taki stosunek jakość/cena.

pozdr.

[ Dodano: 2005-06-26, 09:22 ]
      http://www.audiocar.pl/forum/read.ph...=17536&t=17536 polecam dyskusje o ranbowach moze ktoś kto zamontuje w końcu zrecenzuje ich wady/zalety.. :)

Skomentuj

elmomk, 2x4R bo ma 2 osobne cewki...... 2x150W to jest moc chwilowa, w RMSie ma 2x80W.
        Jak się podłącza, możesz pod 2 wzmacniacze, możesz spiąć cewki szeregowo i masz 8R lub równolegle i wtedy masz 2R - tak niepróbowałem, ale są na rynku wzmaki stabilne przy 2R.

Skomentuj

magik a z VIBE jakich serii unikac ?? chyba nie BlackAir co ??

Skomentuj

to podpucha jest jakaś?
            Vibe to przecie jest Lanzar chyba więc ja tam nie wierze w stuprocentową jakość tych przetworników ale fakt jak słuchałem Black Aira to mi sie podobał :)

Skomentuj

dziekuje na początek za zainteresowanie:)

powoli zaczynam sobie wyrabiać zdanie ale do kupowania jeszcze chyba troszke:-)

byłem dziś na giełdzie i troszke pooglądałem...

jesli idzie o tył to się wacham.. chciałbym mieć w klapie głośniczki które by grały ładnie i dość głośno(nie jakaś straszna nawalanka).. głównie po to cobym mogł czasem otworzyć tył i posłuchać poza samochodem - dość często mi się to zdaża - ale nie jest to konieczność
              oglądałem JBL GTO 6x9 (nie pamiętam dokładnie modelu ale coś 90W RMS) tylko ze w klapie jest stosunkowo mało miejsca i nie wiem czy te głośniczki tam wogóle będą grać? może dać lepiej jakieś w miarę dobre średniotonówki 16,5 - 17 cm? Np Monacora?

z przodem myślałem nawet nad Infinity 6500 ale to wydatek rzędu 600PLN :( to by może przeszło gdybym zrezygnował z tyłu.. SUB niestety musi narazie poczekać
              a moze na przód też GTO?

no i wzmak - tu kompletnie nie wiem co zrobić.. gość dziś miał HK za 270zł używke.. nie specjalnie zniszczony.. modelu niestety nie pamiętam(taki czarny bez fajerwerków z fioletowymi elementami).. 4/3/2 kanały... jak zdecyduje sie na głośniki i wsio pomontuje to powiedział ze moge do niego podjechać i wybrać wzmak na słuch... chyba uczciwa propozycja?

co myślicie o tej tylnej klapie jest sens tam coś pchać? i jakie głośniki?
              w tygodniu bede miał samochód to porobię zdjęcia i pokaże:-)

Skomentuj

głównie po to cobym mogł czasem otworzyć tył i posłuchać poza samochodem
                to sobie drzwi otworzysz a sceny w samochodzie nie zepsujesz głośnikami w półce.

oglądałem JBL GTO 6x9
                to są chyba współosiowe a to już jest klapa według mnie totalna.

Infinity 6500 ale to wydatek rzędu 600PLN :( to by może przeszło gdybym zrezygnował z tyłu..
                SUB niestety musi narazie poczekać
                to dobre głośniki lecz jak kupisz ww. rainbowla deluxe to zostanie Ci jeszcze na głośnik na suba..

do niego podjechać i wybrać wzmak na słuch... chyba uczciwa propozycja?
                uczciwa :)

co myślicie o tej tylnej klapie jest sens tam coś pchać? i jakie głośniki?
                żadne kolego, żadne :)

pozdrawiam.

Skomentuj

Jeśli chcesz słuchać głośno, to odradzam 6x9 - przy wykorzystywaniu (prawie)pełnej ich mocy, zawieszenia padają szybciej niż w "normalnych" głośnikach.

Skomentuj

czy w glosnikach 6x9 padaja zawieszenia? ja mam u siebie w tylnej polce jbl gto, siedza juz tam ok 3,5 roku i jak do tej pory nic sie z nimi nie stalo. A na poczatku ekspolatacji(jak nie mialem suba) bbyly uzywane dosc intensywnie. Przez jakis czas jezdzialem bez maskownic i tylko leciutko zmienily kolor :) ale zawieszenia sa jak najbardziej ok.

[ Dodano: 27-06-2005, 10:49 ]
                    zmienily kolor od slonca oczywiscie :)

Skomentuj

Tak,tak. Ale padają jednak szybciej - to czysta fizyka, poprostu przy okrągłym zawieszeniu siła rozchodzi się proporcjonalnie w każdym miejscu. Ma to duże znaczenie, kiedy głośnik pracuje przy dużym wychyleniu. Przynajmniej ja jakbym kupował głośniczki w takich kwotach to jednak brał bym to pod uwagę.

Skomentuj

podstawa w Car Audio

Jeżeli chodzi o zestaw do Twojego samochodu to zaczynasz od końca. Na samym początku powinieneś zająć się wytłumieniem miejsc w których będziesz zakładał głośniki, czyli przedewszystkim drzwi. Na allegro jest mata bitumiczna, dość tania, nie wiem jakie ma właściwości tłumiące, ale jej zastosowanie da napewno lepsze efekty niż gdyby miało jej nie być. Prosty przykład, rozkręć dość głośno radio i przyłóż głowę do drzwi. Wiadomo, że w lepszych klasowo samochodach nie usłyszysz tak bardzo tego efektu, ale na pewno drzwi a raczej blachy i plastiki będą brzęczały. Dlatego wytłumienie to podstawa. Po drugie to tak jak wspomniałeś zestaw koniecznie dwudrożny (midbasy + tweetery), bez tego nie zbudujesz dobrego zestawu grającego. Hertz ESK 165 to chyba dobre rozwiazanie. I przydał by się do tego jakiś subwoofer. Np z oferty JBL(GT-4 10) czy Hertza(ES 250). 25 cm w zupełności Ci wystarczy. Do tego wspomniany wzmacniacz magnata. Na tych podzespołach zbudował byś całkiem przyzwoity zestaw car audio. Tylko pamiętaj zamiast inwestowania w głośniki przód i tył, conie jest najlepszym rozwiązaniem, zainwestuj w zestaw dwódrożny przód i suba. Nie zapomnij też o matach.
                        Pozdrowienia i narazie.

Skomentuj

Maty z pewnością to podstawa:-) już takowe nabyłem i czekają cierpliwie na przyklejenie:-)

samochód przeszedł drobne przeróbki i niebawem bedzie sie nadawał do jazdy:-) wtedy zabiore sie za wytłumianie i montaż sprzętu..
                          pomimo tego ze mi odradzacie wsadze jednak głośniki w klape i będą to chyba Monacory Neokick 165 (są płytkie i nie za mocne - powinno być dobrze)
                          a co do przodu to jeszcze nie wiem jak będe stał z funduszami, ale możliwe ze będą to Infinity 6500.. potem jakaś demontowalna zabudowa z subem do bagarznika.. bardzo często jest mi potrzebna cała rprzestrzeń ładunkowa więc na stałe odpada... a po boczkach to chyba nie ma miejsca:(

Skomentuj

Czaruję...
                          X