Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki kupic glosnik do subwoofera w cenie ok 300zl??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki kupic glosnik do subwoofera w cenie ok 300zl??

potrzebuje glosnika do suba. bedzie to wszytko montowane w samochodzie cinqecento sporting. W samochodzie mam juz radio Alpine i do tego wzmacniacz Boschmann Z-8048-X o mocy rms 4*60W oraz glosniki wysoko i srednio tonowe. Mozna zmostkowac dwa wyjscia i wychodzi 120 W RMS. Teraz mam glosnik Alpharda 10" o mocy 300/150. i jest to w tzw tubie z 10cm BR. Skrzynki nie chce zmieniac ze wzgledu na maly bagaznik wiec chce kupic glosnik 10" Moze cos poradzicie?? Juz myslalem zeby kupic cos z JBL GTO 4 1000W, 250W RMS. Tylko nie weim czy moj wzmacniacz uciagnie taki glosnik.

odsylam do strony glownej... zle zaplikowany jbl nie zagra duzo lepiej w tej tubie niz ten smieszny alpierd... poczytaj na forum sam dowiadywalem sie duzo o tanim w miare glosniku do samochodu i tu zostaje ci jedynie Hertz es 200 lub jak wiecej ludzi poleca Intertechnik mds08 ale z tym wzmacniaczem to ci raczej nie zagra... blaupunkt gta200 co naj mniej :) pozdrawiam a co do wielkosci do IT ponoc skrzynka w okolicach 20 litrow gra elegancko ale nie TUBA! jesli zalezy ci na jakosci a nie <lubu dubu> pomysl lepiej chyba ze chcesz wygladac jak ci co maja 3 kreski na spodniach :) jak chcesz glosno to wstaw sobie stx albo cw i bedziesz mial :)

Ludzie na forum przekonali mnie ze tuby, alpierdy to nie jest to o co chodzi! A chodzi o to zeby z gownem pod pacha nie wpasc w bloto. Mysl, licz, kombinuj a napewno wyjdzie ci to na lepsze! to forum Ci pomoze jak pomoglo innym!!!

Skomentuj

IT jest do normalnego słuchania,nie do naparzanki.A budka 22-25 L BR.

Skomentuj

napisalem ze to glosnik do sluchania :) z tego co rozmawialem z magikiem to ponoc es200-250 gra takze pozadnie w samochodzie tylko ze mozna zniego zrobic skrzynke ktora przy dobrym wzmachu bedzie wymiatac :)

Skomentuj

no jak obejrzalem tego blaupunkta to stwierdzilem ze moj jest o wiele lepszy

Two channel mode max power: 2 x 90W into 4 ohms
          Two channel mode max power: 2 x 140W into 2 ohms
          Two channel mode RMS power: 2 x 45W into 4 ohms
          Two channel mode RMS power: 2 x 70W into 2 ohms

moj przy dwoch omach wyciaga 4*120W RMS

A jak bym mogl zabudowac takiego JBL-a?? Wiec lepiej skrzynke lepiej mic od tzw "tuby"?? Dzis moge stwierdzic ze te alpierdy to sa same pierdy. Moze dla poczatkujacych sie nadaja. Ale mi wogole nie wystarczaja.

Skomentuj

michone, dokładnie tak jest.Samo mięsko ;]

Skomentuj

wiesz nie znam tego boshmana ale w sprzecie nie chodzi o same dane... rownie dobrze mozesz porownac radio firsta z jakims kiepskim modelem alpine w tabelkach az tak znaczaco sie nie rozni a first nawet nieraz wiecej ma bajerow ale wez sobie podlacz i zrob odsluch.... niebo(alpine) a ziemia(first). Tak samo ze wzmacniaczami ja dalem wzmacniacz ktory z IT wspolpracuje znakomicie. Napisz jaki masz zestaw glosnikow w srodku. Jaki doklady model radia. Co do wzmacniacza alphard to alphard, ponoc dopiero naprawde wysokie modele graja dobrze ale?nie ufal bym... zawsze mozesz wziasc gta4100 lub 5000 lub gta 470. Wzmacniacze blaupunkta maja najlepsza renome w cena/jakosc kwestia jest czego oczekujesz i jaka masz ilosc kasy... wszystko zalezy od Ciebie

Skomentuj

mam takie cos zainsatolwane w samochodzie. Radio Alpine CDA 7850R na CD 4*40W, z przodu mam daw glosniki pionieer TS-G1018 o mocy 110W (20W RMS), z tylu w polce mam dwa pionieery 6*9" nie pamietam modelu 240W. Te dwa tylne sa podlaczone pod zmachol na jeden kanal. Moj zmachol to Boschmann Z-8048X MOSFET 800W 4/3/2. Moc RMS zmachola i inne dane:
                4*100W 2 ohm 0,04%T.H.D,
                4*60W 4 ohm 0,02% T.H.D.
                SUBSONIC FILTER (Butterworth) 90Hz
                FREQUENCY RESPONSE +1/-1db 5Hz~50kHz
                Signal TO Noise Ratio >80dB
                STEREO Separation >60dB
                jaki mam glosnik 10" do suba wmontowac?? Moze byc ten JBL GTO4 1000W(250W RMS)??
                A cena to w granoicach 300zl. Ewentualnie troszke wiecej. Ale max 350zl.

A co byscie powiedzieli jesli bym ten zmachol sprzedal a kupil Monacora350W http://www.monacor.pl/catalogue-prod...161&SubKtg=317

Skomentuj

jakiej muzy sluchasz i czego oczekujesz od glosnika? moje propozycje to hertz es 200 lub 250 teraz w promocji na http://caraudioreda.pl/sklep/index.php?cPath=32_38 249 i 349 zl ale do obydwu bys potrzebowal dosc mocnego wzmacha ok 200w sin. lub intertechnik mds 08 269zl jednak to jest glosnik do sluchania! wystarczy wzmach ok 120 w sin. co do glosnikow to 10 cm wspolosiowe, z tylu owale w polce nie sa dobrym rozwiazaniem bo burzą scene stereo najlepiej to zestaw odseparowany hertza dsk 165 - 275 zl esk 165 - 365 zl w sklad wchodza midbassy tweteery i zwrotki maja odpowiednia 80 i 100 rms. najlepiej bylo by Ci sprzedac to co masz radio zostawic bo z tego co widze to jest chyba jakis wyzszy model starszej serii prawda?? zakupic zestaw odseparowany , wygluszyc drzwi, zrobic panele na midbasy a tweetery w slupki do tego sub na hertz do wymiatania w odpowiedniej jakosci :) lub IT do sluchania w dobrej jakosci :) wzmak cos 2x 60 w sin + 120 sin dla IT lub 200 sin dla hertza. Jak sprzedasz swoje glosniki to powinno ci starczyc na zestaw odseparowany a graja ponoc rewelacyjnie za ta cene! co do wzmaka to proponowal bym http://allegro.pl/show_item.php?item=56071197 i to byl by naprawde ale naprawde godny polecenia zestaw. Wiele osob to Ci powie! zrob jak uważasz za sluszne! Co do tego JBL to moze ktos ci cos onim powie albo poszukaj na tym forum :)

Skomentuj

no ale moge zmostkowac dwa wyjscia zmachola i mam 120W RMS. Wiec czy warto to sprzedawac?? ja nie chce jakigos super sprzetu. Popostu chce zeby to lepiej gralo ad alpharda. Interesuje mnie tylko zmiana glosnika do suba. Z owalow jestem dosc zadowolony. A ten Monacor nie nadawal by sie ostatecznie?? A slucham glownie Techno i9 Hip Hopu wiedz zalezy mi na niskim basie. Ten Hertz es 250 by mi odpowiadal. Ale na zmacholu moge uzyskac na zmostkowanym wyjsciu 120W sinus. Jak to moze grac pod tym?? bedzie slyszalna roznica miedzy hertzem a alphardem pod tym zmacholem??

Skomentuj

Jak go wlozysz do tuby to na pewno za duzej roznicy nie bedzie....
                      Ale jak zrobisz odpowiednia obudowe to zobaczysz roznice nawet na tych 120

Skomentuj

to wez sobie lepiej es 200 napewno bedziesz mial nad nim lepsza kontrola niz na es 250 z twoimi 120 sin. Co do obudowy to winisd i poszli pozdrawiam...

Skomentuj

Kolego, polecam STX GDN 32-300-4-SS. Oczywiście obudowa BR z mniejszym litarzem i będzie szybki , głośny i głęboki BaSS. Niezapomnij o filtrze dolnoprzepustowym !!!

[ Dodano: 2005-07-02, 23:23 ]
                          STX ma żółtą membranę i gumowe zawieszenie , Duży 3kg magnes no i Xmaxlin 7,5mm co daje dobre ciśnienie. Lubi też dobry śilniy prądzik wzmaka !!! Pozdrawiam.

Skomentuj

mysle ze stx to zly kierunek... napewno nie osiagniesz takiej jakosci dzwieku jak z hertza... ale jak kto woli... tymbardziej ze ma do dyspozycji ok 300zl a ten stx zje te 120rms... tylko jaki sens kupywac lepszy wzmacniacz do stxa??

Skomentuj

Czaruję...
                            X