Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

akcesoria do głośnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

akcesoria do głośnika

zastanawiam się gdzie kupić taką tubke doklejaną do cewki jakie są np w szerokopasmówkach (taka jak na zdjęciu).... czy wogóle ktoś coś takiego sprzedaje?? bo jak nie to chyba sam będe musiał coś takiego zmajstrować :/
    Załączone pliki

Podejrzewam że własny warsztat pozostaje i własna pomysłowość.Kiedys to przerabiałem i nic nie znalazłem mimo przyjaciół w branży.

Skomentuj

moze troche nie na temat ale co daje taka "tubka"?

Skomentuj

W szerokopasmowych głośnikach daje rozszeżenie pasma w górę.
        Pozdro.

Skomentuj

dziwne... jesli jest to zespolone z membrana to powinny byc cale membrany z czyms takim... a jesli da sie to rozmontowywac to powinny wystepowac takie tubki, jako samodzielnie elementy... przecierz sa punkty naprawy gdzie firmy to skladaja do kupy jak sie rozleci.. moze tam nalezy poszukac...

Skomentuj

może mi się głupio wydaje: dopaść jakąś szerokopasmówkę od 1zł na allegro, wygrać i wyjąć sobie jakoś tubkę :P ale pewnie sie nie da, mówię co wyślę

Skomentuj

prolem w tym że chciał bym mieć mozliwość poeksperymentowania. dorwać kilka takich tubek bo penie kosztują grosze i zobaczyć jak wpływa jej ksztaut rodzaj materiału miejsce mocowania itp na dźwięk. są dwa sposoby mocowania pierwszy stosowany przez większość to taki że tubka mocowana jest bezpośrednio do cewki drogi stosowany chyba tylko przez emienece że jest ona integralną częścią nakładki przeciwpyłowej (widziałem dwa takie modele)

Skomentuj

W bardzo zamierzchłych czasach mój znajomy początkujący gitarzysta i wokalista przeprowadzał właśnie takie eksperymenty brzmieniowe.
                Testowanym głośnikiem był jakiś NRD-owski estradowy głośnik RFT ( znajomy nazywał go "Regentem"), końcowy efekt tych eksperymentów był zaskakujący - najlepiej brzmiała połówka wydmuszki z jajka - taka pseudo ceramiczna kopółka

Skomentuj

Czaruję...
                X