Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parametry SW 1003Z

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Parametry SW 1003Z

No właśnie:| potrzebóję parametry tego głośnika do obliczenia Skrzyni. Mam zamiar zbógować suba na 2 SW 1003Z każdy z osobna podpiąć do mostka TDA7294. Co sądzicie o tej komstrókcji????

Pozdrawiam

www.alphard.pl

Skomentuj

zmień głośniki....

Skomentuj

jeden z głośników które wyglądają a nie grają, niebedzie go słychac w porównaniu do innych, jak chcesz cos podobneto to juz cw1002c albo jak masz wiecej meijsca to 1202c

Skomentuj

one maja po 4ohm wiec odpada mostek na kazdy z nich

Skomentuj

<quote>Mam zamiar zbógować suba na 2 SW 1003Z każdy z osobna podpiąć do mostka TDA7294. </quote>
            czyli 2 głośniki i 4 tda??
            zostaw sobie 1 mostek a zamiast 2 i 2 głośników kup 1 pożądny głośnik...

Skomentuj

Dlaczego 2 i 2? Bo już posiadam 2 mostki TDA 7294 i je chciałem wpakować do jednej obudowy i zbudować naprawde pożądnego suba. 150W znamionu na TDA i 150W znamionu u SW 1003Z wydają sie dopasowane. Czym się różni SW 1003Z od CW 1003c i CW 1202c. Tylko chyba mocą. Po co mi mocniejszy głośnik jak i tak więcej mocy niż 150W znamionu nie uzyskam z mostka TDA.

Skomentuj

CW 1003c- takiego nie ma...
                roznia sie: parametrami, wygladem, moca
                aha i nie rozumiem czemu glosnik nie moze miec wiecej watt niz wzmak ?? nie mowie tu o roznicach 100W ale to 10-20 to przeciez nic

Skomentuj

nie no załamałeś mnie jak myślisz CW i SW roznią się tylko mocą to moze zeczywiście rob sobie ten subwoofer bo i tak cie do niczego nie przekonamy

Skomentuj

dlatego mu nieodradzalem glosnika tylko podalem strone do parametrow... itak pewnie wklepie parametry i zrobi 500 litrow oudowe bo tak mu program podal szkoda gadac
                    ... odpowiedzialem na to co pytal

Skomentuj

Buheheh to Ci dobre....
                      róznia sie mocą no nie moge... <rotfl>
                      A tak na serio:
                      Jak masz te 2 mostki na tda to kup do kazdego mostka na tda STXa 27/300/8 SS lub SC i bedzie gitara

Skomentuj

Wpisąłem dane do programu i dla 2xSW 1003Z ma byc obudowa ok 90l. na strojenie 35Hz. a nie 500l oczywiście mowa o B-R bo głosnik ma tendencję ok 60% lpeszą pracę w B-R niż w closed.

Pozdrawiam

Skomentuj

co rozumieszprzez te 60% lepsza prace??... jak to sie objawia wedlug ciebie?? wiekszym mulem i tym ze bardziej przewraca flaki i trzeba wiecej kasy na apap wydac??...wiec panie.. albo sie bedziesz dalej klocil z nami i zle na tym wyjdziesz... albo posluchasz tego co ci teraz napisze i bedzie git... zacznij czytac strone glowna i forum ... przeczytaj tez co jest zawarte na www.audiomania.onfo i wtedy zobaczymy co powiesz...

Skomentuj

Noo może troszkę źle powiedziałem. Głośnik ma większą tendencje do lepszej pracy w obudowie B-R niż w zamkniętej.

Skomentuj

no dobrze ale na jakiej podstawie to stweirdzasz?? co jest jego zaleta w BR a co wada w zamknietej badz co on uzyskuje w BR czego nie ma w zamknietej...

Skomentuj

Witam!
                                Za ok280zł a może nawet mniej kupisz sobie Monacora z serii CARPOWER, 30zm,2 cewki każda po 150watt mocy znamionowej. Sam mam głośnik z tej serii tylko, że 25cm, 2x95watt. Gra całkiem nieźle, tylko w zależności od połączenia równolegle, szeregowo lub oddzielnie musisz dobrać odpowiednią obudowę. Dla twoich mostków bedzie jak znalazł. Na pewno bedzie to lepszy głośnik od tych alfredów
                                link do głośnika http://monacor.pl/catalogue-product....=62&SubKtg=315
                                Pozdrawiam!!!!

Skomentuj

Czaruję...
                                X