Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak zrobić kolumne?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak zrobić kolumne?

co mucze zrobić aby zrobić kolumne? Nie chce robić nic poważnego, nie musi
    aż tak głośno grać aby mnie słyszeli na 500m. chce je do pokoju 4x5m.
    podłączyć do kompa bo te co mam jak się troche potkręci głośniej to zaraz
    charczą

prosze podajcie mi jakieś instrukcje co jest potrzebne i jak to poskładać
    aby działało i czy musi być do tego wzmacniacz czy nie i od czego to zależy.
    jaie części są potrzebne .
    Mile widziane też adresy stron www z instrukcjami.

jest fajna strona na ktyrej jest wszystko napisane.

jak dobrze pamietam jest to www.diyaudio.pl (tylko nie forum ale artukuly) poczytaj napewno ci sie wiele rozjasni

PS. dla swojego dobra nie pisz w tym poscie wiecej.

PS (dla forumowiczow) SPOKOJNIE !!!!

Skomentuj

Ojjj...bedzie dym, bedzie dym ;]

Po pierwsze musisz przeczytac ta strone conajmniej 3 razy. Potem przeczytac ze dwa razy dzial o WinISD na stronie http://www.audiomania.prv.pl/. Jak juz to zrobisz, mozesz do nas wrocic. Na tym forum raczej nikt (a niech sie ktos taki znajdzie!!) nie zrobi wszystkiego za Ciebie, musisz troche sam popracowa i pokazac, ze naprawde Ci zalezy.

A na przyszlosc podaj ile masz pieniazkow.

Aha, jezeli cchesz podlaczyc jakiekolwiek kolumny do karty dzw., cd, tuner etc to tak - potrzebny jest wzmacniacz.

Skomentuj

Oj dymu nie będzie!Moja propozycja(nie do odrzucenia):Jeśli masz takie pojęcie o audio jak o sposobie wypowiedzi to radzę jedno-zbierz se kase i idź do sklepu po gotowce bo sam nic nie wyrzeźbisz.To nie taki łatwy temat jak sie zdaje,daj se luz chłopaku!
        PZDR

Skomentuj

masz pare projektow w dziale konstrukcje pozatym napisz ile masz pieniazkow napewno ktos ci cos zaproponuje

Skomentuj

forsy mam na to do 250zł

Skomentuj

na dwie kolumny? to cos ciezko to widze

Skomentuj

hmm...w sumie da sie cos wymyśleć,kup np 2x14/50/4 SC z stx,do tego kopułka alfredzia np tw 302,plus obudowowy,folia wynylowa,gniazda itp to powinienes sie zmiescic w w 270zl.Kolumny juz bedą jakoś grać.Te stx wsadz do zamknietej obudowy,lub od biedy bass reflex (mimo wszystko bas wcale nie jest mocno rozlazły jak to wynika z parametrów),głosniki mają względnie poprawną średnice.W połączeniu z alphardem uzyskasz koolumny o stosunku cena/jakość na przyzwoitym poziomie.W razie pytań pisz na gg,mam jeszcze jeden pomysł :)

Skomentuj

Na surowo bez wykończenia obudowy można sie w tej kwocie zmieścić. Grać bedzie tak samo tylko gozej wyglądać a jak bedzie kasa na wykończenie to zawsze można to zrobić.
                  Głośniki to np. arn 188 + arv 104 . Czyli ok 160-170 za głośniki , ok 50 zł na elementy do zwrotnicy. Reszta na skrzynki. Wchodzenie w głośniki typu alphard tw302 itp uważam za strate piniędzy .

Skomentuj

kopojno, Raczej nie ma wzmachola wiec tak czy siak nie ma o czym mowic za 250 zł :| chyba ze urzyczy wzmachol z tych komputerowych samograji :|

Skomentuj

Czaruję...
                    X