Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka skrzynia do Boschmann ALX 122SP ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka skrzynia do Boschmann ALX 122SP ?

Siemka

Mam jedno małe pytanko. Chciałbym zbudowac suba na głosniku Boschmann ALX 122SP, jaki rodzaj skrzyni i o jakiej pojemnosci będzie najodopwiedniejszy dla teg głosnika?

Z gory dziękuje za pomoc:)

nie wiem ale chyba nikt tu nie znam na pamiec parametrow kazdego glosnika na raynku wiec chociaaz bys je podal...

Skomentuj

Tylko i wyłącznie closed około 35 litrów więcej nie ma sensu! f3 na poziomie 38hz POZDRO!

Skomentuj

nobis666 to zupelnie inaczej myslisz niz wiekszosc ludzi. Ten glosnik byl testowany w czasopismie o tematyce caraudio i z pomiarow Qts wyszedl nizszy niz deklaruje producent (0,35) a fs tego glosnika to 32Hz, Vas=70litrow. Glosnik testowany byl w 50litrach oczywiscie bass-reflex. Osiagnal najlepszy wynik SPL w tescie choc ma tylko 85dB efektywnosci to konkurencja byla jeszcze slabsza. Mozna go wsadzic do mniejszej budy kosztem niskiego zejscia. To bardzo dobry glosnik jak na swoja cene no i dosc mocny.

Skomentuj

wyliczy mi ktoś port szczelinowy do budy 60-65 litrów? Z tego co się dowiedziałem w takiej sprawdza się najlepiej..

Skomentuj

Lepiej zrobic rury bo mozna zmieniac strojenie a w porcie szczelinowym nie bardzo.
            Symulator to jedno a to co powie ucho na rozne strojenia to zupelnie inna sprawa. Dlatago zawsze trzeba posluchac kilku strojen.

Skomentuj

Za ciężko poszukać gotowego projektu na innym forum? Lepiej szukać frajera, który wyliczyć Ci port na innym forum?

Zamykam.

Skomentuj

Czaruję...
              X