Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ALTON 80 - modernizacje

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ALTON 80 - modernizacje

Witam

Dostałem w spadku ALTONY 80. Niestety mają uszkodzone GDN (25/60/1). Czy są jakieś zamienniki lepsze niż oryginały ? Co mam zrobić ? Regeneracja raczej odpada ...

Myślałem też o "zapakowaniu" tego wszystkiego w nowe (oryginalne ?!) obudowy. Czy ktoś wie gdzie można zdobyć jakieś rysunki konstrukcyjne ?

Tylko nie piszcie że Altony to szajs itp. Wiem że to stara konstrukcja i nie ma nic wspólnego z Hi-End. Mam za darmo kolumny i chcę je jakoś tanio wykorzystać. Mają ładnie grać i oryginalnie wyglądać. Nie jestem audiofilem a mój budżet też jest ograniczony.

Pozdrawiam i czekam na posty

kup nowe glosniki 25/60 zapakuj w te pula i ciesz sie ze graja

Skomentuj

Haha,kazdy ktory pisze pierwszy post na temat robienia konstrukcji, czy jakiejs modyfikacji w 90 % pisze ze niejest audiofilem hehe

Skomentuj

no bo nie jestem. Chcę uniknąć wykładów mateamtyczno-fizycznych i uwag jaki ze mnie "lamer". Chcę tylko pomocy jeżeli ktoś coś wie i wpisy typu "te głośniki są do d***. kup sobie JBL czy costam" mnie nie interesują. Niskim kosztem chcę uruchomić POPRAWNIE grające kolumny w nietuzinkowym "opakowaniu". To wszystko ...

Skomentuj

Yaro,niedenerwuj sie, nie atakuje Cie tylko pisze... sam tak napisałem ja sie smieje z tego faktu,a nie z Ciebie

Skomentuj

spoko .........

Od rana szukam czegoś na ten temat w sieci i nic ! Aż wierzyć się nie chce ......

Skomentuj

były na forum bodajże altusy w nowej obudowie,to podobne, moze ktos ma zdjecia, nie pamietam autora.. fajne byly:)

co do altonow 80 to są tam wsadzone wysokotonowe głośniki tubowe ktore graja glosno ale tylko do 16KHz, nie jest to pieknie, oczywiscie dopoki nie uslyszysz innych to bedzie zdawalo sie ok

jezeli chcesz kupic 2 nowe tonsile i bawic sie w obudowe, to lepiej zrob cos na arn150+arv104/tonsil wyjdzie w podobnej cenie, nie krepoj sie w skopiowaniu ktorego s z gotowych zestawow forumowiczow, najlepiej z zwrotnica do montazu a nie madein janbo

pozdrawiam wojtek

Skomentuj

brat ma altony ... te 25 nie sa takie tanie kosztuja chyba 140-160 za sztuke czy jakos tak .... oddal je do regeneracji czyli wymiana gornego zawieszenia po pewnym czasie odebral i nie bylo zadnych zasztrzezen !! to tez zalezy do kogo sie oddaje glosniki !! jakis kolec co ma wyjebane nie zrobi ci porzadnie !! ale on jest na maxa zadowolony z zregenerowanych tonsili !!

Skomentuj

zregeneruj je sam to naprawde nic trudnego, zwłaszcza jesli nie bedziesz wymieniac cewek tylko górne zawieszenie, a co najwazniejsze koszt takiej regenaracji to dosłownie kilka złotych, zobacz tutaj: http://diyaudio.pl/articles.php?id=14 moze sie skusisz zeby samemu to zrobic, a jesli konieczie chcesz nowe przetworniki to moze dobrym rozwiązaniem bylo by coś z STXa zwłaszcza ze jesli tak jak napisaels nie dysponujesz dużym budżetem http://www.stx.pl/
                  POZDRO

Skomentuj

juz bym wolal je zregenerrereroeoroeroeor owac ... :P
                    niz stx-a kupic : ]

Skomentuj

Czaruję...
                    X