Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie parametry gł. do membrany biernej?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie parametry gł. do membrany biernej?

Witam.
    Odrazu napiszę że przycisk "szukaj" jest mi znany,ale nie znalazłem odp.
    Jakimi parametrami powinien charakteryzować się głośnik aby nadawał się do współpracy z membraną bierną jako alternatywy br. oraz czy jest jakiś program w którym mógłbym posymulować sobie taki układ? Interesuje mnie mała obudowa z przyzwoitym impulsem i efektywnością a niebardzo wiem jak to ugryżć. (proszę nie piszcie "kup xls z mb" ;-)) interesują mnie podstawy a nie gotowe rozwiązania. Plizzz.
    Pozdrawiam.

win isd... parametry glosnika parametry mb i symulujesz

Skomentuj

na forum audiostereo poszukaj, byl 1 dobrze opisany temat

Skomentuj

Dzięki.
        Na audiostereo szukałem ale widocznie słowa kluczowe złe dobierałem.
        Win isd powiadasz, ale wpadka tyle razy go używałem i niedojrzałem tej opcji.
        Ale mino wszystko gdyby ktoś podrzucił parę podpowiedzi mógłbym niewklepywać głośników jak leci tylko wyeliminowac trochę na starcie. No i wogóle co myślicie o takim układzie, warto się w to pchać? Membrana z jakiegoś uszkodzonego głośnika trochę śrutu i pobawić się trochę, ciekawi mnie ten temat ostatnio.

Skomentuj

Musisz oczywiscie znac parametry tej mb........

Skomentuj

jezeli glosnik nadaje sie do br to powinien tez dzialac z dobrze dobrana membrana bierna.

Skomentuj

Z tego co czytałem w artykułach w EP, to najlepsze głośniki do tego to a bardzo małym qts. Powyżej wartości 0,3 impuls się pogarsza. Szkoda, że te gazety nie były moje, a ja niemam skanera.

Skomentuj

Dzięki wszystkim.
                Jeżeli sklecę coś sensownego opiszę wrażenia.
                Pozdrawiam.

Skomentuj

Parametry głośnika do obudowy z Memebraną Bierną muszą być takie jak do B-R.

Przeczytaj sobie to: http://audiomania.info/articles.php?id=29

Skomentuj

Czaruję...
                  X