Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ktora tanioche z 8" ? [TVM, Alfred, STX]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ktora tanioche z 8" ? [TVM, Alfred, STX]

OK.
    Zmierzylem kompleksowo aktualne skrzynki, i wyszlo ze spokojnie wlezie glosnik 20cm.
    Mam na oku ARN 200-5-8, LW800 i STX GDN 20-80-SC .
    Sklaniam sie ku ARN ale jakos nic o nim nigdzie nie widze.....

sprzedaj gdn kup arn 150 x2 na kolumne lub stx gdn 17

Skomentuj

Jak juz mam robic nowe kolumny, to chce 20cm. No chyba, ze sama zmiana na inne niskotonowe wystarczy aby zejsc o pare Hz.

Skomentuj

Logicznie rzecz biorąc zawsze lepiej wyjdziesz na kupnie jednego głośnika lepszego zamiast dwóch niższej klasy. Napisz ile kasy chcesz przeznaczyć na przetworniki niskotonowe, a coś doradzimy

Skomentuj

Dzieki, bardzo mi sie przydaly Wasze rady... kupilem ARN 200-05/8 na dol i ARN 100-10/8 na srodek. Mam nadzieje, ze przyjda z empire w stanie dziewiczym (bo mialem okazje naczytac sie, iz czasami przyjezdzaja uszkodzone). Hope, ze w 20 litrach bedzie sie ladnie spisywal arnik :)

Skomentuj

Mam nadzieje, ze przyjda z empire w stanie dziewiczym (bo mialem okazje naczytac sie, iz czasami przyjezdzaja uszkodzone)
            Do mnie przyszly w całości :)

Skomentuj

Regis, Empire to rewelacyjny sklep.Szczerze powiem że z bardziej profesjonalną obsługa nie miałem doczynienia..... .Bez obaw wszystko dojdzie zapakowane idealnie bez najmniejszych wad

Skomentuj

do mnie też doszły bez zarzutu

Skomentuj

O jezu...dawno nie widzialem na forum, zeby 3 osoby z rzedu trzasnely offtopic o tym samym :)) A moderuje 3 fora, z czego jedno ostro oblegane (zapraszam www.jednoslad.pl)
                  Jak juz offtopic, to mam prosbe, czy ktos z Was moglby napisac konstruktywnego posta, iz montowanie audio w skuterze (takim 50ccm) jest debilizmem?
                  Ja juz nie mam sily tlumaczyc ludziom, ze dobre audio nie poleci z glosnika wsadzonego w plyte wiurowa a nastepnie luzem wcisnieta do schowka pod siedzeniem skutera.... jakos nie moga zrozumiec, ze glosnik niskotonowy potrzebuje skrzynki rezonansowej.....

Wrocmy jednak do tematu. Co powiecie o tym ARN 100-10/8 ? Chce go na srodek, ciagnie do 6000Hz, mam nadzieje, ze pociagnie ciut wyzej bo mam na zwrotce podzial przy 6500.
                  GDN 16/30 tonsila bez problemu uciagna a ma o wiele nizszy przedzial (nie czuc dziury w tych 1500Hz)

Pozdro

Skomentuj

a nie lepiej arn 116?

Skomentuj

Zalezy mi na rozmiarze glosnika. 116 jest troche za szeroka i psulaby design calego zestawu.

Skomentuj

A mnie ostatnio z empire przyslali pomylony glosnik.pakuja je koszmarnie w jakies kartony ale w calosci jakos przyjezdzaja na szczescie.
                        Bardziej profesjonalna obsluga to Grelton, tam naprawde swietnie sie zaopatrywac o czym sie nie raz przekonalem, a STX jakos nie daje znaku o tym czy juz w koncy sprawa zalatwiona czy gdzies zamowienie wsiaknelo.
                        Na starych modelach ARN 200 xxx robilem po dwa do paki 58litrow czyli 29 na jeden wypadalo i bardzo dobrze sie sprawowaly.

Skomentuj

Czaruję...
                        X