Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LW 100 >> Ma ktoś doświadczenie z tym głośnikiem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LW 100 >> Ma ktoś doświadczenie z tym głośnikiem

Szerszy opis na

http://allegro.pl/show_item.php?item=57723109

Porównanie do peerlessa jest troche nie na miejscu moim zadaniem, ale chciałbym poznać wrażenia użytkowników tego przetwornika.

Slyszałem go jako zamiennik do Gdna w altusach 110. Ten Alfred w porównaniu z orginalnym tonsilem jest tak cienki ze hoho... Cichutki i tylko buczał nic wiecej...

Skomentuj

Wklepałem parametry do WinIsd i SPL wyszedł mi 82dB

Skomentuj

"Głośnik pasuje jako zamiennik do polskich GDN25 Tonsila. Może grać w obudowach bass-reflex o objętości 30-50L. Zagra w nich bardzo niskim i szybkim basem o niespotykanej dynamice. parwdziwy High-end w sprzęcie domowym! "

Jak sama nazwa wskazuje haj-ent

Skomentuj

Mieszanie w głowie ten opis... Ten link nadaje sie do allegro speszyl ałard. A tak off topic to przejrzyjcie inne aukcje tego " sklep elekektronik " Boże ale bzdury, a co leprze sami obrazają produkty które wystawiają:

http://allegro.pl/show_item.php?item=57722179

Cytat: " Jego parametry przy niskiej cenie zdecydowanie przewyższają inne barachło oferowane na allegro. " Czyli sprzedają barachło...

Albo piszą: " Bardzo lekka membrana, ważąca zaledwie 67,9g daje temu 30 cm głośnikowi efektywność 94dB! " A poźniej w tabelce z parametrami piszą że ma skuteczność 89 db :|

Skomentuj

mam 4 km do tego sklepu, czesto tam chodzilem ale ci kolesie to istne pojeby

kiedys z tym mlodym (bo pracuje stary i mlody) gadalem na temat tych glosnikow i co wyszlo po pomiarach niektorych modeli, to mnie wysmial i powiedzial ze sie nie da pomierzyc parametrow glosnika i do dal: to tego tzreba miec sprzet za 20 baniek

przeczyl sam sobie no ale kij...

no to mu wyjasnilem co potrzeba do pomiaru ale i tak mnie nie sluchal, spytalem sie co oznaczaja poszczegolne parametry to zamilkł

wkoncu podziekowalem i wyszedlem

nic porzytecznego tam nie idzie kupic, no moze kabel do kolumn ... ceny jak z kosmosu

ogolnie sklep wyglada jak raj dla dresow, pelno "tub" samochodowych te ich daremne estradowki i glosniki zakurzone na wystawie... kolesie znaja sie tylko na tym co maja w sklepie... ten mlody czytal kiedys o budowie glosnika ale chyba w polowie zasnal

naprawde nie polecam wdawac sie w gadke z nimi ani w ogole nie polecam tego sklepu

ps.
            Zamieszczone przez Daniel

Albo piszą: " Bardzo lekka membrana, ważąca zaledwie 67,9g daje temu 30 cm głośnikowi efektywność 94dB! " A poźniej w tabelce z parametrami piszą że ma skuteczność 89 db :|
            rzeczywiscie w k...... lekka ta membrana

Skomentuj

Głośnik kiszka... mialem wersje 4Ohm... padaka....

Skomentuj

Czaruję...
              X