Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobre Posłogówki. Pomoc w doborze głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobre Posłogówki. Pomoc w doborze głośników

Robie kolumny głośnikowe i mam problem z doborem głośnków.
    są opcje droższe i tańsze i zastanawiam się która kofiguracja będzie najlepiej grać.
    Będzie to kostrukcja 2drożna.
    opcje są takie :
    - wysokotonowy Vifa DX25TG-05-04
    - wysokotonowy Vifa D27-TG-05-06
    - Wysokotonowy Peerless DT 100
    - wysokotonowy Tonsil Gdwk 11/100
    i teraz sekcja niskośredniotonowa.
    - 2 x Hecko o średnicy 17cm
    albo
    - 2x Tonsil GDN 13/40/10,15
    albo
    -2x Visaton W 130 S
    albo
    - 2x Tonsil GDN 16/50/6
    albo
    - 2x Visaton W 170 S

Wiem że wymieniłem głośniki z rożnego przedziału cenowego ale chciałbym usłyszeć za i przeciw tych przetworników. Może ktoś skleci mi z tego coś co zagra dobrze, byłbym bardzo wdzięczny.

Im więcej czytam to forum tym większy mętkim mam w głowie

D27 - spotkałem się z opinią, że to najgorszy przetwornik Vify. Ale to tylko zasłyszana opinia
    DX25 - tu z kolei znajomi rozpisywali się jaka to ona cudowna :)
    DT100-podobno dobre jak na tą cenę

Heco - myślę może być dobre
    W130S/W170S - zależy czy Ci zależy na średnicy czy na basie
    GDN 13/40/10,15 - podobno ŚWIETNA średnica. Ale basu za wiele z tego nie będzie - idealnie do kompletu z subem

Skomentuj

Vifa DX25TG-05-04 jest naprawdę świetna.
      Heco HW 170K-CPG 880 za swoją cenę jest naprawdę swietnym głośnikiem. Bass dośc głeboki, nie buczy i efektywnośc też ma dobrą. No i średnica niczego sobie.

Skomentuj

taki maly offtop - moze glupie pytanie, ale gdzie mozna kupic te glosniki heco?

Skomentuj

Powiedz jaki masz budżet na same GŁOŚNIKI. To Ci coś doradzimy :)

Skomentuj

Heco na Allegro u Bodka. Chyba mogę tu napisac?

Skomentuj

jasne - przecież nie jesteś Bodek, a więc się nie reklamujesz :)

Skomentuj

na głośniki mogę wydać max 700zł no ale chciałbym żeby to troszke taniej wyszło. (chodzi mi tu o same przetforniki a nie o obudowy i o reszte podzespołów)
                Ale najbardziej zastanawial bym się za Heco tylko chcialbym je pierw przesłuchać, tylko nie ma gdzie:(. Albo te 13 Visatona które są w promocji.
                no i ta Vifa DX25 albo perlles jako wysokie
                Chcę żeby to była dobra podłogówka z dośc dobrym dźwiękiem bass też ma być ale nie chodzi mi o przewracanie ścian, ma być poprostu dobry, przyjemny dla ucha.

Dziękuje że piszecie swoje opinie na temat tych głośników dzięki temu będzie mi łatwiej podjąć decyzję przy zakupie. :):):):)

Jak macie jakieś stronki gdzie można tanio kupić te głośniki to będę bardzo wdzięczny.

Skomentuj

jeśli w grę wchodzi import z Holandii to kolega z tego forum polecił mi zestaw:
                  Vifa DX25
                  Peerless HDS164
                  w tych 700zł się spokojnie zmieścisz... a dźwięk podobno z tego nie do pobicia :) (pytaj gipsy2)

Skomentuj

Zaleznie od wielkosci pomieszczenia moge polecic ci za midbasa vife M18WH po 39E, Tonsila gdn 13/50/9 (tego na 6 srob z gigantycznym ukladem magnetycznym - bedziesz zaiteresowany to daj znac na PW), badz w/w heco. Za kopolke hmmm, DX jest rzeczywiscie swietny i mozna ja nisko ciac, poleci ci moge jeszcze morela MDT29 badz 33 jak styknie.

A puki co to tu:
                    http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...184&highlight=
                    masz moja konstrukcje.
                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

WIELKIE THX Borys :):):): Zrobie coś takiego jak ty (chyba nie będziesz miał nic przeciwko :P:P) Tylko wykończenie będzie inne.

Gdzie ty kupiłeś po takiej cenie te wysokotonowe bo jak wszędzie oglądam to są o conajmniej 30zł droższe za sztukę.

No i jeśli mógłbyś przesłac mi schemat poprawionej zwrotnicy byłbym w niebo wzięty :):):).

Skomentuj

Czaruję...
                      X