Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bylo by oki czy raczej smiec?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bylo by oki czy raczej smiec?

Witka chce zrobic kolumienki na 2 x ARN 150/03/4 ale........ mam wysokotonowca ( jednego bo jeden padl :( ) Tonsila GDWK 10/80/7 i sie zastanawiam jak by on gral w zestawieniu z tymi ARN-ami,,, wydaje mi sie ze kiepsko by to wygladalo bo gdizes wyczytalem ze powinno sie go odcinac powyzej 4 KHz nie wiem czy to prawda, nie mam doswiadczen z tym glosnikiem. Jedno co doswiadczylem to jak pracowal z TOnsilem GDN 20/60/11 Moje uwagi?? Pracowal zle,, wlasnie wydawalo sie ze byl za nisko ciety, poprostu za ostro gral, jak wpialem mu kondensatorek ( tak z ciekawosci) 2,2 uF 63 V od starych kolumn tonsilowskich to zaczal mniej draznic ucho :) i miec ladny takie jak by delikatniejszy ten dzwiek. Wydaje mi sie ze jak by go jednak odcial przy tych 4 kHz to ladnie by chodzilo :) Z drugiej strony odciac ARV przy 4 kHz to raczej mi sie jakos nie widzi :-/

wiec slucham wypowiedzi na temat Tonsilka :)

Tonsil zaleca ciac swoje wysokotonowki przy 4800 Hz Tesla zas powiada iz ARN 150-03/4 spokojnie do 5000 Hz dociaga....what`s the problem?

Skomentuj

Tonsil podaje 4,8kHz, ale to są bardzo asekuracyjne dane...W monitorach aktywnych TLC jest chyba GDWK 10/80/... odcięty mniej więcej przy 3,5kHz (zasilany przez TDA 7294 - podobno 50W) i jakoś wytrzymuje...

Skomentuj

Czaruję...
      X