W Prolechu sprzedają te głośniki, nigdy bym się nimi nie zainteresował gdyby nie cena, 10 calowy można kupić już za 23 złote, a 12-calówkę za 33 zł. Zdaję sobie sprawę, że to jest "konkurencja" co najwyżej do VK i Dibeisi. Ale na zdjęciach nie wygląda źle, normalnej wielkości układy magnetyczne, żadnych bzdetnych napisów na kopułce, po prostu normalne głośniki. Ktoś to mierzył? Warto?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wasze opinie o śmiesznie tanich głośnikach Prosonic...
Collapse
X
-
Jak prolech zaczal to sprowadzac to dostalem od nich probki wszystkich modeli. Pomeczylem sie i pomierzylem wszystko. No i odeslalem. Gorszych glosnikow nigdy w zyciu nie widzialem!!
Moze teraz cos poprawili choc jak patrze to chyba tylko ladniej wygladaja. Pomijajac parametry T-S to przy wiekszych amplitudach glosniki maja straszne znieksztalcenia charcza, prychaja itd. A ze wyprowadzenia dio membrany sa za dlugie to czasem robia zwarcia i kszesaja iskierki :)
Na pewno nie proponuje tej najtanszej serii.
Skomentuj
-
Dziękuję, o takie odpowiedź mi chodziło. Właśnie szukałem jakichś szesnastek, bo mam podłogowce do kina, każdy po dwa takie głośniki. Tymczasowo wsadziłem tam STX GDN-17-80-8-SS. Ale szkoda mi pchać aż takiego "hi-endu" jakim jest STX do kolumn, które mam zamiar opchnąć na allegro. Bo niestety duża większość tamtejszych kupujących to hołota, która nie odróżnia zwrotnicy od kaloryfera, kieruje się tylko mocą, średnicą głośnika, dmuchającymi bas-reflexami i głębokim trzęsącym "bassem".
Skomentuj
-
Poświęciłem się i kupiłem tanie głośniki. Co prawda nie Prosonic, ale Blow Adrenaline. Mam teraz 4 sztuki A-165 (16,5 cm). Jeżeli chodzi o oględziny zewnętrzne, to naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Kosz jest łudząco podobny do GDN-17-80(tylko inny kołnierz), cewka calowa wentylowana, napęd ma nawet większy niż stx, zawieszenie dolne niższe, ale ma więcej fałd, membrana polipropylen + guma, typowe jak w car audio. Deklarowane 60W. Efektywność 91 db i tutaj nie wiem co o tym sądzić. Ale ogólnie pozytywne wrażenie jak za 14 zł/sztuka, tylko ciekawe jak parametry. Postaram się ten cały chłam pomierzyć. Mam nadzieję że nie spotkam się z Qts>2.
Skomentuj
Skomentuj