Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak nisko zejdą te głośniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak nisko zejdą te głośniki

Duzo sie pisze na forum o niskotonowych STX, ze ladnie wypadaja w symulacjach, ale kazdy wie ze symulacje to nie wszystko. Zastanawiam sie jak nisko sa w stanie zejsc GDN-17-80 SS i 22-120 SS. Jednak szukam, szukam i nie moge znalezc czyjejkolwiek wypowiedzi jak w rzeczywistosci nisko sa w stanie zejsc te przetworniki.

Nie potrzebnie przywiazujesz wage do niskiego zejscia. Dolna czestotliwosc graniczna nie jest wyznacznikiem jakosci. Niskie zejscie jest rownoznaczne z bardzo duza obudowa co ma wiecej wad niz zalet. Glosnik gra mulowato i bez wykopu i ma mala moc. Seria STXa GDN22 8om w 45litrach zejdzie nieco ponizej 35Hz -6dB. (zmierzylem). Ale glosnik w takiej duzej obudowie gra nie za dobrze.
    Cudow nie ma zeby glosnik zagral nisko z przyzwoita skutecznoscia to musi byc duzy i miec duza obudowe.

Skomentuj

irek, wiem ze niskie zejscie nie jest gownym wyznacznikiem glosnika, zastanawialo mnie jedynie jak to jest z symulacjami (wszyscy prezentujac konstrukcje na tych przetwornikach podaja to co wychodzi z symulacji, a nie to co jest naprawde). Szczerze mowiac nawet nie mam zamiaru stosowac zadnego z tych glosnikow, tymbardziej ze nie mam zbyt dobrych wrazen na temat jakosci dzwieku z STXow.

Skomentuj

prawidlowo stx jest do pupy

co do symulacji to w praypadku glosnikow ktorych parametry trzymja sie i sa jednolite dla calej seri to symulacja zgadza sie
        jednak nie zapominmjy ze to sa tylko wzory sam bas zalezy od wielu czynnikow ktorych proagram nie przyjmuje od mocy wzmacniacza od jakosci i szywnosci budy jakosc kabelkow laczacych go ze sprzetem ustawienia w pokoju samo debatowanie i to do tego na stxie jest bez sensu cos ala czy podloga w moim mieszkaniu wu\ytzrma jak bym kupil sobie slonia przeciez to tylko stx

Skomentuj

Czaruję...
        X