Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ktory STX do mostka TDA7294??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ktory STX do mostka TDA7294??

Zapewne ktos zaraz oswieci mnie, ze jest opcja search, ale nie, dziekuje. Uzywalem juz tej opcji, ale juz mnie glowa boli :) Bo w kazdym poscie czytam cos innego. A chcialbym sie tylko dowiedziec (najlepiej od kogos kto bawi sie STX'ami i TDA), ktory glosnik STX wydobedzie z siebie lepszy (glosnijszy+nizszy) bass na mostku TDA7294?? Chodzi mi o glosnik w sam raz do tego wzmaka. Bo z tego, co przeczuwam, to 27-150 (lub 32-150)bedzie akurat, ale kusi mnie 27-300 (lub 32-300) :) jednak jesli ma grac tak samo jak 150-tki to po co wyrzucac te kilka zlotych w bloto. Wiec prosze o konkretny glosnik pod mostek TDA7294. A tak przy okazji to czy do tego mostka trafo 200VA 2*28~ bedzie akurat, czy moze ktorys parametr byloby lepiej zmienic :) ?? Z gory dzieki wielkie za pomoc.

To raczej pytanie o sam glosnik bo akurat mostek TDA moze zasilac kazdy glosnik.
    Jesli trafo ma 2x28V napiecia znamionowego czyli jakies 2x30V bez obciazenia to raczej za duzo jak na mostek. No chyba ze dasz radiator wielkosci chlodnicy od ciezarowki.

Skomentuj

Sama wielkosc radiatora niewiele rozwiaze bo temperatura struktury i tak nie spada lproporcjonalnie do wielkosci radiatora.

Skomentuj

a gdyby jeszcze zamontowac jakiś cichy wiatrak na to?

Skomentuj

A przy 24V~ chyba nie powinienb sie az tak pocic?? Jaki mniejwiecej wtedy radiator??

Skomentuj

Albo w mostku użyć kostek TDA 7293 w/g noty katalogowej zasilanie +-60V. Ja mam taką właśnie konstrukcje z trafem 2x28, radiator średniej wielkości (jakieś 16x10 może troxhę większy teraz nie mam jak zmierzyć :) ) i od pół roku bez problemu śmiga. To że się grzeje to fakt, ale ta kostka ma zabezpieczaenia termiczne i u mnie jeszcze ani razu nie zadziałały

Skomentuj

Pod mostek tda głośnik 8omowy

Skomentuj

Zamieszczone przez coolombo
                Pod mostek tda głośnik 8omowy

Nie do końca bo TDA 7294S i TDA 7293 można łączyć równolegle i wtedy może być mniej niż 8 om ( ja mam pod taki "mostek" na TDA7293 podłączonego alfreda 1202C 4om)

Skomentuj

Czy mozecie normalnie wejsc na www.stx.pl?? Mi od kilku dni otwiera sie strona, ale nie do konca (pozostalo elementow: 1) i nie moge nic wiecej zrobic. Czy wy macie tak samo, czy tylko ja??

Skomentuj

Jaką masz przegladarkę? u mnie na firefoxie chodzi.

Skomentuj

Iprzegladarka IE, ale sek w tym, ze wczesniej normalnie mi smigala ta stronka. Wynika z tego, ze cos u mnie nie tak :/

Skomentuj

IE to syfoza straszna, bardzo łatwo przez nią jakiegoś trypla załapać, zainstaluj sobie firefoxa

Skomentuj

widze sobie offtopic zrobiliscie z tematu a mi takze przydala by sie odpowiedz na pytanie bo zamierzam takie cos zrobic.

Skomentuj

bierz 27 300 8 XX,
                            a jak masz mniej kasy na głosnik to
                            27 140 8 XX ...

Skomentuj

Czaruję...
                            X