Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rozterka nad średniotonowym

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rozterka nad średniotonowym

Mam duży: problem nie moge się zdecydować jaki wybrać głośnik średniotonowy do 3way, początkowo zastanawiałem się gdn 16/50/6 tonsila(ale jest strasznie duży), jednak teraz rozwodze się nad jakąś rodowitą średniotonówką gdm, może może ktoś z was może polecić jakiś głośnik średniotonowy do +/- 60zł, średni ma współgrać z niskim 20/80/2 i na górze vifa

chciałbym uniknąć tesli

o tesli zapomnij... mozesz zastosowac ten przetwornik co MarekW w swojej konstrukcji

Skomentuj

sredie tony to w zasadzie jeden z najwazniejszych pasm w kolunie wiem ze moze latwo mi mowic ale nie warto dorzucic pare zlotych i takze kupic cos z vifki
      zdaje sobie sprawe ze to moze byc trudne ale pomysl nad tym w koncu kolumn nie robisz na tydzien

Skomentuj

Pomysł z vifą brzmieniowo wydaje się najkorzystniejszy.Ale tylko brzmieniowo bo cena sporo przekroczy cene gdn-a i szybko się okaże że w takim zestawieniu jest on jak parodia i lepiej go zastąpić też vifą.Koło się zamyka.
        Domyślam się że ta wysokotonowa vifa należy do tych tańszych a jeśli tak to raczej nie ma sensu wpychać się w koszty.Pozostaje stajnia tonsila.No chyba że budżet nie ma górnej granicy na ten cel.Wtedy można zaszaleć.

Skomentuj

tzn vifka na górze jest oczywiście vifka z dolnej półki, mówie o tc 20, chyba i tak w tej cenie to najlepszy wybór, a co do średniego to któryś z gdm 10/.. ,

Skomentuj

Szczerze mówiąc to wydaje mi się że z GDM 10/80/2 najładniej by wyszło.Można zaryzykować również GDM 10/60/2.
            A jak zamierzasz to ciąć?

Skomentuj

Jak zamierzam ciąć? no wiec jak kupie to wledy sie dokładnie zdecyduje około 1000 i 4000hz. Mam możliwość zrobienia pomiarów więc o zwrotke się nie martwie jedynie o to ile mnie bedzie ona kosztować:(

[ Dodano: 2005-08-13, 12:25 ]
              z tego to pamietam to 10/60/2 ma mniejszą moc, wieksza efektywność i na chyba nieco gładszą charakterystyke niż 10/80/2 który bez wątpienia by lepiej pasował do tonsila na dole 20/80/2

Skomentuj

Bezpośrednie porównanie.
                Przyłóż teraz ch-yke GDN-a i zobacz co Ci najlepiej podejdzie.

Skomentuj

Czaruję...
                X