Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki sub do technics-a sa-gx280

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki sub do technics-a sa-gx280

witam, mam wzmacniacz technics sa-gx280 i chciałbym podłaczyć do niego subwoofer lecz wzmacniacz ten ma tylko 4 wejscia głośnikowe, nie ma oddzielnego wejcia na sub. Pod wzmach mam podpięte kolumny quadral qlx140 i 2 wejscia są jeszcze wolne. Ciałby się doradzić jaki sub dobrać do tego zestawu (pasywny czy aktywny) ; mnie sie wydaje, że lepiej by było aktywny, ale sam już nie wiem. Im więcej czytam tym wydaje mi sie że mniej wiem. Doradzcie co robić. Ma to grać w pokoju 4m na 5m.

mogą się tu ze mną nie zgadzać ale dam jakiś pomysł:
    można by coś wymyślić w isobaric każdy głośnik z innego kanału, ale by musiał być spełniony warunek, musiał by być filtr dolnoprzepustowy na 2 kanałach inaczej marne szanse na powodzenie.
    pozdrawiam

Skomentuj

a co jeśli taki filtr byłby zastosowany w subie??? czy to daje jakieś szanse na po dłączenie i w miare dobry odsłuch??

Skomentuj

mozesz podlaczyc pod wyjscie sluchawkowe bedziesz mial regulacje glosnosci

tak masz szanse na w maire dobry odsluch ale to zalezy jaki zrobisz dobry subwoofer

Skomentuj

oczywiście tak jak mówi ŁUkasz, najlepszewyjście, pod wyjście od słuchawek podłączasz aktywnego suba z filtrem aktywnym który zsumuje odrazu oba kanały, pamiętaj tylko zeby podłączyć go w inny sposób niżeli wtykiem jack, bo z tego co pamiętam to po takim zabiegu głosniki milcza a sygnał idzie tylko na wyjście słuchawkwe, żebyssie nie zdziwiłze sam sub gra bez kolumn :P , no oczywiscie mozna popsuć ta blokade mechaniczno-elektronicza i bedzie wporzadku

Skomentuj

Możesz podłączyć pod przednie kolumny w taki oto sposób:

Sprawdzone i działa. Nie pamiętam gdzie to znalazłem ale jest OK.
            Załączone pliki

Skomentuj

oczywiście ten układ służy do wyprowadzenia sygnału na wzmacniacz czyli do suba aktywnego (wzmacniacz + filtr aktywny z suamtorem kanałów) to najlepsze aczkolwiek rozwiązanie z minimum opcji :)

Skomentuj

Czaruję...
              X