witam moglibyscie mi powiedziec coto znaczy gdy w WinISD po symulacji glosnika wyszlo mi ze przy 34Hz jest moc 200W???? PS: nieznam sie natym to sie pytam:P z gory dzieki
pozdro
czlowieku opanuj sie z pisaniem 2 razy dziennie nowych postow tylko przeczytaj artykuly na stronie glownej oraz na stronach www.audiomania.info i www.audiofun.er.pl rozwieje to wszystkie twoje watpliwosci bo jak narazie to marnujesz tylko transfer servera takimi postami
Hertz to serce (jak we tejj reklamie doopelHertz-czy jkoś tak) no i im więcej tego tym lepiej znaczy to le serca sub będzie wkładał w robienie basu.....<ironia>
Sorry nie wytrzymałem,kurde nooby płaczecie że nie chcą wam pomagać a kurde wam szkoda pierdoły poświęcić 20 min na przeczytanie kilku artykułów http://audiomania.info/articles.php jasny szajs po coś ktoś sie meczył i robił DLA WAS ARTYKUŁY a WY TO OLEWACIE.
Jak pewnie się domyślasz, Hz jest to jednostka częstotliwości, w tym przypadku określa częstotliwość drgania membrany głośnika, tzn ile pełnych cykli (drgań) wykona membrana w ciągu sekundy. Zazwyczaj jako taki jeden cykl bierze się pod uwagę okres funkcji sinusoidalnej. Ilość powtórzeń tych okresów w ciągu sekundy to częstotliwość w hercach.
A to o co zapytałeś to jest wytrzymałość mocowa. Nie da się odtworzyć całego pasma akustycznego przy użyciu maksymalnej mocy. Im niższa częstotliwość, tym mniejsza wytrzymałość mocowa.
dzieki za wyjasnienia ps:
niemoja wina ze niemoglem znalesc zadnego artykulu dotyczacego Hz, gdybym takowy znalazl to bym sie oto niepytal na forum
pozdro
Skomentuj