Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa subwoofera

Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym się dowiedziec jak zbudowac aktywny subwoofer(do domu) tak aby porządnie zatrząsł, miał prawdziwą moc i niską czestotliwosc. Chciałbym się dowiedziec jakiego głośnika użyc, jak złożyc skrzynię i wszystkiego co moze byc mi potrzebne. Oczekuję szczegółowej i wyczerpującej porady. Mile widziane schematy.

Mile widziana to jest ochota do szukania z twojej strony... :[
    http://audiomania.info/articles.php
    oraz www.diyaudio.pl str. główna a na niej artykuły....
    NIe pisz że czegoś nei ma bo tam jest wsztstko,no chyba ze nie przeczytasz....

Skomentuj

Oczekuję szczegółowej i wyczerpującej porady. Mile widziane schematy.
      to mi sie podobało najbardziej..

Skomentuj

Wszystko zależy ile masz kasy ? Najlepiej kup sobie głosnik takiego producenta który dołącza do głośnika instrukcje w której jest propozycja obudowy. Ja tak zrobiłem kupiłem JL i jestem teraz w trakcie budowy suba za jakiś tydzień powinienem skończyć. Powiem ci jedno te wszystkie programy do wyliczania obudów nie wiem czy są one aż tyle warte na ile je zachwalają koledzy. Ja kupiłem głośnik JL wrzuciłem jego parametry do WinISD i byłem zaskoczony wyszła mi obudowa 150l (o ile dobrze pamiętam) a producent zaleca 28,3l br. PARANOJA. Wzmacniacz jeżeli masz jakieś pojęcie to złóż sobie sam są gotowe płytki, a jeżeli nie to kup gotowy na Allegro i do roboty.

Skomentuj

Jak ma byc pozadny subwofer to poszukaj glosnika i wzmacniazca na www.akustyk.com.pl polecam XLS-a

Skomentuj

Czaruję...
          X