Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki wysokotonowy do arn 150?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki wysokotonowy do arn 150?

Planuje zrobic pierwsze kolumny podobne do projektu Yoshiego.
    Tylko nie wiem jaki glosnik wysokotonowy dobrac do arn 150.

Zastosuj takie jak w projekcie yoshiego, czyli albo gwk11-100 lub audaxa (nie pamietam modelu). Jak dasz innego wysokotonowca to bedziesz musial przerobic zwrotnice dla niego.

Skomentuj

nie jestem rarytasem w tej dziedzinie, ale o kolumnach Yoshiego czytalem :) Hmmm Po co sie pytac jakie wysokotonowce jak chcesz zrobic projekt Yoshiego ???

Skomentuj

Chcialem uzyc audaxa ale chyba juz go nigdzie nie kupie:(.
        Poszukuje jakis dobry glosnik wysokotonowy taki do 150zl, ktory by ladnie zagral z arn 150 .

Skomentuj

vifa dx25tg...

Skomentuj

DT 100, TC20 (za 60zł w SeRTVis)

a zrobisz sam zwrotkę? bo zmiana będzie konieczna.

Skomentuj

Ze zrobieniem zwrotnicy od zera to moze byc problem. Najlepiej to jak bym mial jakis gotowy projekt ktory ewentualnie mona by bylo przerobic.
              Ktoren glosnik bedzie lepszy vifa czy peerless?

Skomentuj

wydaje mi się, że DT100 Peerlessa. Piszesz, ze masz 150zł/szt. W tej cenie dołącz się do zamówienia z Holandii i kup Vifę DX-25TG - napewno będziesz zadowolony. Ale ARN150 to trochę hmmm profanacja

Skomentuj

nienazwal bym tego profanacja.... zreguly ciezej jest zrobic dobra wysokotonowke niz basowke i zazwyczaj dobra wysokotonowka kosztuje wiecej od dobrej basowki...na wysokich nie ma co oszczedzac wkoncu one pokrywaja przy konstrukcjach 2-way wieksza czesc pasma na ktora nasze ucho jest wrzliwe a im lepiej je odtworzy tym przyjemniej sie slucha...

Skomentuj

dobra wysokotonówka (nie mówię o Ravenach :)) jest tańsza od mid-woofera :) zobacz ceny VIf chociażby. za 25$ dostaniesz DX25, a midwoofery za np 50$. Ale mogę się mylić :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X