Zastosuj takie jak w projekcie yoshiego, czyli albo gwk11-100 lub audaxa (nie pamietam modelu). Jak dasz innego wysokotonowca to bedziesz musial przerobic zwrotnice dla niego.
nie jestem rarytasem w tej dziedzinie, ale o kolumnach Yoshiego czytalem :) Hmmm Po co sie pytac jakie wysokotonowce jak chcesz zrobic projekt Yoshiego ???
Chcialem uzyc audaxa ale chyba juz go nigdzie nie kupie:(.
Poszukuje jakis dobry glosnik wysokotonowy taki do 150zl, ktory by ladnie zagral z arn 150 .
Ze zrobieniem zwrotnicy od zera to moze byc problem. Najlepiej to jak bym mial jakis gotowy projekt ktory ewentualnie mona by bylo przerobic.
Ktoren glosnik bedzie lepszy vifa czy peerless?
wydaje mi się, że DT100 Peerlessa. Piszesz, ze masz 150zł/szt. W tej cenie dołącz się do zamówienia z Holandii i kup Vifę DX-25TG - napewno będziesz zadowolony. Ale ARN150 to trochę hmmm profanacja
nienazwal bym tego profanacja.... zreguly ciezej jest zrobic dobra wysokotonowke niz basowke i zazwyczaj dobra wysokotonowka kosztuje wiecej od dobrej basowki...na wysokich nie ma co oszczedzac wkoncu one pokrywaja przy konstrukcjach 2-way wieksza czesc pasma na ktora nasze ucho jest wrzliwe a im lepiej je odtworzy tym przyjemniej sie slucha...
dobra wysokotonówka (nie mówię o Ravenach :)) jest tańsza od mid-woofera :) zobacz ceny VIf chociażby. za 25$ dostaniesz DX25, a midwoofery za np 50$. Ale mogę się mylić :)
Skomentuj