Założenia:
Tak więc na sam początek. kolumny miały wyjść niskim kosztem, gdyż robiłem je dla pewnej osoby. Miały zagrać miłym i przyjemnym Basem nie mogło tez zabraknąć średnich i ostrzejszych tonów. Wygląd obudowy został również dostosowany do próś osoby dla której je wykonywałem.
Przetworniki:
Kolumny zostały wykonane w systemie 2-way B-r.
Zastosowane w nich głośniki to :
))) Sopran STX GDWT-8-150-8-PJ
))) Niskotonowy STX GDN-17-80-8-SS
Bass-refleks umiesznoce na przednich panelach
Zastosowana płyta to: Płyta wiórowa o gubości 18 mm
Zwrotnice Zwrotnica 2D-12
Obudowa skręcana, uszczelniana sylikonem.
Wytłumienie gąbka 12 mm
Wrażenia odsłuchowe.
Efekt końcowy całkiem niezły. Posiadacz kolumn bardzo zadowolony z dźwięku. Kolumny jak na te 17 cm głośniki dobrze sobie radzą z tonami średnimi. Jak dla mnie sopran nie wpada w ucho i osobiście wolałbym zastosować kopułki. Jednak wybór padł na tubowy ( Wiecie te baby, ni e miałem dużo do gadania ) :-)
Tak więc na sam początek. kolumny miały wyjść niskim kosztem, gdyż robiłem je dla pewnej osoby. Miały zagrać miłym i przyjemnym Basem nie mogło tez zabraknąć średnich i ostrzejszych tonów. Wygląd obudowy został również dostosowany do próś osoby dla której je wykonywałem.
Przetworniki:
Kolumny zostały wykonane w systemie 2-way B-r.
Zastosowane w nich głośniki to :
))) Sopran STX GDWT-8-150-8-PJ
))) Niskotonowy STX GDN-17-80-8-SS
Bass-refleks umiesznoce na przednich panelach
Zastosowana płyta to: Płyta wiórowa o gubości 18 mm
Zwrotnice Zwrotnica 2D-12
Obudowa skręcana, uszczelniana sylikonem.
Wytłumienie gąbka 12 mm
Wrażenia odsłuchowe.
Efekt końcowy całkiem niezły. Posiadacz kolumn bardzo zadowolony z dźwięku. Kolumny jak na te 17 cm głośniki dobrze sobie radzą z tonami średnimi. Jak dla mnie sopran nie wpada w ucho i osobiście wolałbym zastosować kopułki. Jednak wybór padł na tubowy ( Wiecie te baby, ni e miałem dużo do gadania ) :-)

Skomentuj