Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alphard czy STX?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alphard czy STX?

Pytanie jak w topicu. Obecnie alphardy są droższe niż STX. Na alfredach zrobiłem nawet kolumny....
    Czy STX ma lepszy dźwięk??
    Pozdro.

Alphard ma niezaspecjalne przetworniki. UDala im sie seira cw bez 802c :) i do udanych mozna zalczyc m.in. lw800. STX natomiast ma juz kilka wartych uwagi przetowrnikow niskotonowych. Tanie kopulki sa do d... natomist ktos wypowiadal sie pochlebnie o tej najdrozszej w ofercie. OSobiescie wzialbym arv'ke

Skomentuj

1. STX jest tańszy.
      2. STX jest lepiej dostępny [chociażby www producenta].
      3. STX jest ładniejszy [żadnych bzdetnych napisów na kopułkach i perforowanych membran].
      4. STX ma ładniejsze charakterystyki.
      5. STX ma na swoim koncie kilka udanych modeli basówek.
      6. STX ma w miarę realne parametry.

Skomentuj

no to następna konstrukcja będzie na STX.
        A gdyby tak poukładać producentów wg. jakosci to jakby wyglądała ta lista. Niech ktoś dopisze dalszy ciąg, to będę piął sie w górę (każda nastepna konstrukcja będzie miała przetworniki z wyższej półki):

1. Alphard
        2. STX
        3. Tonsil a co dalej to nie wiem jak poukładać.

Skomentuj

3. Tesla
          4. Tonsil
          5. Visaton
          ..............

za duzo jest firm zeby robic taka liste a zreszta kazda firma ma lepsze i gorsze modele

Skomentuj

Dotego rużne gusta muzyczne nie pozwalaja na tak klasyfikację.
            Zamieszczone przez zip
            Z tym stwierdzeniem sie nie zgodze chyba w każdym mieście jest sklep z alpirdami, przynajmniej w moim jest, a sklepu stx'a brak.

Skomentuj

djsmol, a czemu nie zacząć swojej przygody z diy od razu z dobrymi przetwornikami?? im wcześcniej zainwestujesz w coś dobrego tym wcześniej dojdziesz do lepszych-wyższych stopni na drabinie "jakości"

[ Dodano: 2005-09-12, 20:07 ]
              Zamieszczone przez zip
              1. STX jest tańszy.
              3. STX jest ładniejszy [żadnych bzdetnych napisów na kopułkach i perforowanych membran].
              4. STX ma ładniejsze charakterystyki.
              5. STX ma na swoim koncie kilka udanych modeli basówek.
              6. STX ma w miarę realne parametry.
              ja pierdykam zaraz biegne do sklepu po jakiegoś :)

Skomentuj

albo wladujesz kase w bloto :P
                o czegos trzeba zaczac

Skomentuj

Co do wypowiedzi Łukasza to ma rację. Do alphardów mam dojście bezproblemowe (nawet bez marży sklepowej!), a z STX to trochę gorzej.

Co do lepszych przetworników to u mnie jak zwykle występuje problem z kasą. To Może zamiast STX to wziąć się za Tonsila? Z nim mam dobre doświadczenia.

Skomentuj

No własnie sklepy z głośnikami no name chyba ciesza się njawiększą popularnościa bo duzo osób zwraca głownie uwage na cenę i na wygląd głośnika, a pomija jakosć i wszystko poostałe (musi być jakis bajerancki) i Alphardy spełniją te wymagani, są w miare tanie i mają odpustowy wygląd do tego te duże zawieszenia, i plstikowe membrany poprostu karzdy dres się skusi A raczej mało jest sklepów z czyms porzadnym (Tonsil Tesla STX), bo mniejszosc ludzi chyba decyduje się na nie z powodu małej wiecy teorytycznej jak i słabego słuchu muzycznego :]. Chociaż jest u mnie w mieście jeden sklep co sprzedaje Tesle i Tonsil, ale za to ceny mają prawie dwa razy wyższe niz na empire.

Skomentuj

NO właśnie. Kumpel do teraz się szczyci swoją kolumną:
                      2* 37 cm NO NAME na fioletowym zawieszeniu i małym magnesie w obudowie BASS-Reflex z rypną dziurą, po prostu w obudiowie brakuje kawałka ścianki. I napedza to wzmacniaczem własnej roboty 400 Watt na Mosfetach. Po prostu PRZEGIĘCIE.
                      Ale ludzie na to lecą, a ja miałem problem sprzedać woofer na 25 cm Tonsil za 100 zł, bo głośnik był czarny bez żadnych napisów...
                      No comment............

Skomentuj

najlepszy bajer to napis "5000 Watts PMPO" lub "Super Bass System Pro" :)
                        bez takich nikt w szczególności na allegro niczego nie kupi...

Skomentuj

Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy się na tym znają i nie kupują byle czego.

Skomentuj

Czaruję...
                          X