Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN 30-200-8-SC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN 30-200-8-SC

Witam!
    Wpadł mi w ręce taki głośnik.Nie znam i nie znalazłem jego parametrów-stąd moje zapytanie:co można z nim zrobić?, ewentualnie proszę o podstawowe parametry do WinISD.Chętnie zastosowałbym go jako subbas do kompa(mostek TDA 7294).Wszelkie sugestie mile widzane.

8-SC
    po tym oznaczeniu zaraz skojarzył mi sie STX ale takowego nie ma w ofercie. Zagadaj z Sound Wave, on znawiekszosc głośników STX-a, nawet takich których nie ma jeszcze w ofercie...

Skomentuj

to jest STX ze starej serii mam jego parametry podawane przez STX'a nigdy go niemiałem więc jakie ma naprawde tego ci nie powiem

jak byś mi podał średnice magnesu i wysokość nabiegunnika to wiedział bym czy to to samo co 32-150-8SC i roznica była tylko w koszu czy to jeszcze jakaś inna mutacja.

Skomentuj

może to ze starej oferty... kiedyś można było znaleźć na forum (na elektrodzie chyba też) bazę głośników stx do winisd, sprawdź tam...

Skomentuj

szukaj starej wersji strony stx-a na www.archive.org
          ja tam znalazłem kiedyś parametry do starej serii

Skomentuj

Jest to napewno stara seria STX-a.Średnica magnesu -16cm.Mam mało do czynienia z głośnikami ,więc mam problem z pomiarem wysokości nadbiegunnika.Podpowidzcie a ja podam jego wartość.

Skomentuj

to juz niema większego znaczenia. kojarze ten głośnik. myśle że ładnie zagra w 50L B-R na 30-35Hz. ma Qts w okolicach 0.35 i Fs na poziomie 30Hz

Skomentuj

Jak wykorzystam gotową skrzynkę o poj 43 litrów ,ile zrobić BR i o jakich wymiarach.Czy BR może być umieszczony z boku obudowy?Z danych podanych przez Sound Wave nie mogę jeszcze obliczyć obudowy w winISD.Mimo tego wolałbym o wskazówki fachowców niż wyliczone przez program,którego dane nie zawsze się sprawdzają.

Skomentuj

daj go do tej budy i strojenie na 35-40Hz powinien grać dynamicznie z niezłym wykopem. jak chcesz niski basik to daj go do troche większej budy i obniz strojenie

Skomentuj

. jak chcesz niski basik to daj go do troche większej budy i obniz strojenie[/quote] przy tych danych nie wiem jak obliczyć BR.To co piszesz utwierdza mnie ,że będzie to gralo i nie chciałbym tego " skopać ".tymbardziej,że robię to pierwszy raz i dla siebie.Za mojej mlodości szczytem były GD 18-13 i magnetofony ZK120.Jak możesz to podpowiedz ni coś o strojeniu i BR do tej skrzynki

Skomentuj

Wymiary BR zależą tylko od częstotliwości strojenia i wielkości budy, a nie od głośnika. Tak więc bierzesz dowolny głośnik w WinISD, wpisujesz litraż i strojenie, a następnie wybierasz sobie BR.

Skomentuj

Czaruję...
                      X