Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Elementy zwrotinic ,jakie adresy polecacie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Elementy zwrotinic ,jakie adresy polecacie?

Tak,jak w temacie,kiedys na allegro mnozylo sie tego od cholery,dzis patrze i poprostu puchy. Potrzebuje dobre kondensatory o nastepujacych pojemnosciach:
    68uF ,6,8uF , 15uF , 3,3uF
    Oraz cewki powietrzne 1,5mH drut 1.4mm , 0,4mH, oraz 0,2mH.
    Moze ktos z was ma cos zbytecznego?
    I pytanie laika:) Sekcja niskotonowa 12db L=3.0mH C=33uF dla 8 ohm i jakies f odciecia. To dla 4 ohm i tej samej f elementy powinny miec wartosc: L=1,5mH C=66uF ??

Tu powinieneś dostać
    http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt

Skomentuj

www.audiosklep.com.pl cewki nawijane na zamowienie najtaniej jak znalazlem kupowam bardzo dobra obsługa, i szybka wysyłka.

i jeszce sklep Grelton ale nie pamietam adresu

oba sprawdzone

Skomentuj

http://grelton.mycom.pl/ :))

Skomentuj

Dziekuje za adresy,zwrotnice wyniosa mnie,hmm 240zl :/ .Najdrozsze to cewki. Ponawiam pytanko do filtra sekcji niskotonowej z 8ohm na 4ohm,jak sie zmienia wartosci elementow w 12db ukladzie.

Skomentuj

kondy MKP janztena grelton ma taniej niz na allegro a cewki, polecam opanowac technike nawijania samemu- dużo pieniedzy zaoszczedzisz

Skomentuj

Nawijalem kiedys cewki i to jeszcze na warsztatach elektronicznych w technikum,nastepnie pomiary sindusoida z generatora i voltomierzem itd. odchylki od teoretycznych zalozen z diagramow lub wzorow to okolo 50% hihi. Dziekuje,mile wspominam tamte lata,ale mam troche lepszejsze glosniki i nie chce spieprzyc sprawy.Cewki i kondziory Jentzen zamowione w POLINKU,maja najtaniej,taniej niz na allegro,w przypadku kondziora 68uf/400v roznica siega chybaa 8zl na sztuce!!! Tak samo z cewkami np; 1,4mh fi 1.00.

[ Dodano: 2005-09-20, 11:06 ]
              sorki 1,5mh fi 1,4mm to tez 8zl taniej niz na allegro,teraz wiem skad gosciu bierze elementy:)

Skomentuj

Czaruję...
              X