Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2x Tonsi GDN13/50/9 + Vifa DX25TG-05-04

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

slyszalem o tej vifie niezbyt pomyslne dla niej opinie... choc bylem w posiadaniu tc14 i baardzo mnie sie ona podobala to jednak o wiekszym bracie tego powiedziec podobno niemozna

Skomentuj

Zamieszczone przez tomasz
      Też się zastanawiam nad tą konfiguracją głośników (jak w temacie) , ale czy zamiast dwóch tonsilów nie dać jednej vify TC18WG-69-08 ( 150 zł) ? Od strony finansowej wyjdzie to samo !
      Chyba nie bedzie to samo. Jeden GDN13/50/9 kosztuje 175-zł. a mają byc dwa na kolumnę jak rozumiem (dwa tonsile na jedną Vifę ?) Wychodzi w cenie 350-zł. na kolumnę, ze 100-zł. na zwrotnicę i z 200-zł. na obudowę. Koszt 650-zł. na kolumnę, kiedy nowe Excellence Tonsila kosztują ok. 800-zł. Myslę ze opłaca się kupić Excellence używane jeśli będą w cenie mniejszej niż 550-zł. za kolumnę i wymienić zwrotnicę oraz głośnik

Prawie "to samo" to wyszłoby ale z Monacorem SPH-135C który kosztuje 184-zł. Monacor ma równie dobre parametry, nadaje się do obudowy podobnej wielkości, dodatkowo ma odlewany kosz. Gdyby jeszcze udało się zdobyć schemat zwrotnicy od Phonarów P40S to w zasadzie może zrobić prawie klona 2.5 drożnej kolumny (zamiast Vify oczywiście Seas KT27F lub KT28F). Nowe P40S kosztują chyba 2000-zł. za kolumnę.

Skomentuj

Tak , te GDN'y tyle kosztują na stronie Tonsila , a ja mogę je mieć po 88 zł szt.
        Chybe ,że to są pobróbki ? W środę podjadę i obejrzę je jeszcz raz !
        Pzdr.

Skomentuj

Za 88-zł. bywają GDN13/40/8 raczej zupełnie inne. Jeśli w tej cenie mozesz kupic GDN13/50/9 to wydaje mi się ze bedzie to znacznie lepsza inwestycja niz jakaś tania Vifa TC .

Skomentuj

Czaruję...
          X