Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opinie na temat Alphard SW 1203 (30cm) oraz Dexon WB100

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Opinie na temat Alphard SW 1203 (30cm) oraz Dexon WB100

Witam
    Mam zamówienie na subwoferek ktory ma ładnie wyglądać,niezle grać i wiadomo - ma być tani. Klient wskazał mi ze "podobają" mu się te dwa głośniczki (nazwy w temacie). Prawde mowiac mam mieszane uczucia co do alpharda nadomiast dexona nigdy nie widzialem nawet na oczy.
    Mam taką prośbe do Was, napiszcie mi - najlepiej osoby ktore mialy z nimi doczyniania- jak potrafia zagrac te przetworniczki, jak sie sprawują ,w jakich obudowach,jakie wzmocnienie, jakie są ich wady i zalety.

Daje jeszcze linki dla osob ktore nie pamiętają po nazwie:
    Alphard : http://allegro.pl/show_item.php?item=66257349
    Dexon : http://www.dexon.pl/sklep/?d=produkt&id=910

Pozdrawiam

jak mozna przyjac zamowienei na subwoofer skoro samemu nie mozna wybrac glosnika wspolczuje klientowi

alphrdto kompletny badziew
    co do daxona to hmmmmm wiesz ja z nim nei mailm doczynienia wygladal calkiem fajnie a jak to gra nie wiem nei mailem doczynienia nigdy z seria dexona ale nie sadze by byl to jakis hi end

jak mam byc szery wolal bym zastosowac sprawdzona serie cw 1202 wyglada "mniej dresiarsko ale gra ladniej"

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
      jak mozna przyjac zamowienei na subwoofer skoro samemu nie mozna wybrac glosnika wspolczuje klientowi

Dla mnie w tym momencie liczy sie kasa za konstrukcje, a to jak to gra to juz bardziej sprawa klienta dla ktorego wazniejszy jest wyglad niz dzwiek.. coz poradzic. A robic trzeba zeby byla kasa na wlasne konstrukcje :)

Czekam na opinie innych osob. Bardzo ciekawi mnie ten dexon...

Skomentuj

ten dexon przynajmiej ma jakieś parametry do przyjęcia o ile są prawdziwe,
        wygląda też lepiej wg mnie ...
        no i nie będzie napisu "Alphard XE" :)

Skomentuj

Jak ważniejszy jest wygląd niż to jak gra to w czym problem? ja bym na twoim miejscu podrzucił monetę i jak wypadnie orzeł to dexon a jak reszka to alphard

Skomentuj

kup 30AP STX'a wygląda równie ambitnie (zawieszenie z dętki rowerowej dwa 16cm magnesy to dobry lep na dresy :P ) membrana Polipropylen kopułka wklęsła (czyli wygląd podobny do dexona i alpierda) a przy okazji tańszy i o dziwo ładnie gra -troche mulasto ale niejest to męczące a jak by tego jeszcze było mało ma wysoki SPL

jak się upiera to ja bym chyba był za dexonem - alpierd mnie odzyca - zamówiłem sobie 3 dexony więc niedługo będe mógł powiedzieć coś więcej o tych głośnikach.

Skomentuj

Prawde mowiac to od poczatku wolalem dexona ale nie zaszkodzi posluchac opini. Nic nie poradze ze dla niektorych kolrki sa najwazniejsze:/

Skomentuj

Nie mam nic do alphardów - fajne tanie przetworniczki. W serii SW podoba mi się ich iśćie samochodowy wygląd.... ale to tyle, z opinii wielu ludzi wynika, że seria SW bije po efektywności i wogule z tymi parametrami, ciężko coś kombinować. Albo zastanów się nad innymi modelami tej firmy, albo tak jak mówi Sound Wave, STX.

Skomentuj

ja bym bral cw tez dresiarki wyglad

Skomentuj

sw nie polecam kumpel ma go w 70L efektywnosc slabiutka twarde zawieszenie, tlucze sie po scianach jak mlotek,

Skomentuj

Sound Wave, 30AP STX'a mulasto gra ? Nie podejrzewałbym go oto patrząc na parametry: VAS dość małe... FS jak na 12 cali nieco wysoko... W jakiej budzie go miałeś ?

[ Dodano: 2005-10-11, 20:28 ]
                      tlucze sie po scianach jak mlotek
                      Jak ja lubie wykop :)

Skomentuj

Overclocker, to weź beyme.Bedą Cie ze ściany drapać ;]

Skomentuj

no niewiem troche trudno to zdefiniować - gra rytmicznie ale ten bass jest taki hmm mięsisty - niegra twardo. troche nie w moim stylu ale wcale nieznaczy że źle - ja porostu lubie estradowe udezenie :) bas nie musi być niski ale ma być twardy :) stąd moje zamiłowanie do głośników z ekstremalnie małym Qts :) ale samo Qts to nie wszystko jest warunkiem koniecznym ale nie wystarczającym

Skomentuj

Czaruję...
                          X