Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Za długi bas reflex.........

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Za długi bas reflex.........

Temat znany :)

Mam dokłądne wymiary obudowy ale basreflex wychodzi dłuższy niż scianka co w tedy? jakieś łamanie tunelu w obudowie? a moze taka rura giętka z aluminium(jak do pieców) tlyko ona chyba ma za cieńkie scianki

jak rozwiązać ten problem??

no to misisz zrobic kolanko:) giętka rurka raczej nie

Skomentuj

albo bass reflex dać od dołu

Skomentuj

albo dać mniejszą średnice :)
        jak masz standardowy wymiar - jak pcv to nie masz problemu ...

Skomentuj

kolanko pcv-ki i po problemie.
          Ale na 90% to za nisko stroisz. Jest bardzo malo glosnikow ktore ciezko zestroic i nie da sie zmiescic bass-reflexu dlatego daje sie wtedy membrane bierna.

Skomentuj

Irek ja mam ten sam problem, nie ze względu na strojenie, a średnice tunelu, której nie chce zmniejszać(przy rurce o mniejszej średnicy słychać świsty). Rurka dla strojenia 40Hz w budzie 40l netto wychodzi 10cmx30cm.

Skomentuj

flodins,
              do czego ten br ??

Skomentuj

10cm rura? Czyzby glosnik mial 12cali i mu 40litrow starcza? Jak masz 40litrow obudowe to przynajmniej jedna ze scianek musi miec nieco ponad 30cm a wtedy rurka powinna sie zmiescic. Zawsze mozna isc na jakis kompromis nieco mniejsza srednica, wyzsze strojenie, wieksza obudowa.

Skomentuj

STX GDN 27/150/8SC 40l 32Hz

moze jakieś inne strojenie albo V??

zależy mi na małej V bo nei chce mieć wielkiej skrzyni obok stołu

Skomentuj

spokojnie daj 45L@35HZ nie ma problenu z wstawieniem br o srednicy 10cm. troche wyobrazni przestrzennej;p

Skomentuj

ja wymyslilem rure 9 cm@27 cm... w sam raz.. budka 35x35x35... i co ? haha rurka 9 cm jest.. 60 zł za metr :] teraz mam 7.5cm i troche slychac jej prace... mam tez rure 10 cm ale to juz jakos zagiac musze czy przerobic ja na nozke....

Skomentuj

dlatego że jest nietypowa...
                        typowe to dokładnie 70mm i 100mm (mniej więcej)...

Skomentuj

A czy to problem wstawić dwie lub trzy rurki ???

Skomentuj

sa dluzsze.... 2x jak sie niemyle,a takie jzu beda zadlugie jak sie niemyle... aha czy moga byc 2 rurki niemalze polaczone ze soba?(jedna przy drugiej...)

Skomentuj

oczywiscie moga byc dwie rurki ale powierzchnia dwoch 7cm daje wypadkowo tyle samo co powierzchnia jednej 10cm. A jedna zawsze jest lepsza bo ma mniejszy obwod na ktorym powstaja swisty.

Skomentuj

a propo br . Chce sklonowac takie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68258788 monitorki ale nie wiem jakie tam moze byc br ;/ pomozecie mniej wiecej je okreslic ?

Skomentuj

Witam,
                                  Być może pewną alternatywą dla rurek pcv kanalizacyjnych będą rurki i złacza dla instalacji klimatyzacji. Wykonane też z jakiegoś plastiku. Może warto je sprawdzić. Nie znam niestety średnic itp., bo w zupełności wystarczały mi dotychczas te pcv kanalizacyjne. Ważne aby były solidnie obsadzone lub i wklejone w dowolnym miejscu połączenia, czy też złączenia.
                                  Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Czaruję...
                                  X