Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak powinno byc?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak powinno byc?

czy mozna przykrecac glosnik do obudowy za pomocą wkrętów ?? i czy nalezy założyc cos w rodzaju uszczelku w miejscu gdzie glosnik przywiera do obudowy ??

przykrecasz czym chcesz to juz od ciebie zalezy czy ci sie bedzie podobac.a co do uszczelki to najlepiej taka co do okien sie stosuje przyklejasz ja pod "rantem" glosnika czyli tam gdzie masz otwory montazowe.

pozdrawiam

Skomentuj

mozesz przykrecic chociaz nie jest to praktyczne. 2razy wykrecisz i juz nie bedzie trzymac. kup nakretki rakowe (z kolcami) do drewna i przykrecisz na imbusiki np. to chyba najlepsze rozwiazanie. niektorzy przyklejaja na klej zwykle nakretki ale to wymaga cierpliwosci i nie zawsze jest dobrze;p a uszczelka nei jest zawsze potrzebna. zalezy jaki rank ma kosz, czy jest dobrze spaspwany itp. ale na pewno nie zaszkdzi.

Skomentuj

Wkręty odradzam, polecam śruby imbusowe właśnie z nakrętkami ząbkowanymi. Śruby we wszystkich rozmiarach dostępne w Leroy Merlin za grosze - ostatnio za 22 śruby zapłaciłem 90 groszy :) Nakrętki są w Castoramie po 55 groszy sztuka. Co do uszczelniania głośnika - ja zastosowałem cieniutka warstwę silikonu bezbarwnego od wewnętrznej strony brzegu głośnika.

Skomentuj

hmm silikon to nie jest chyba dobre rozwiazanie ,moze nie dlatego ze nie spelnia zadania swego czy cos ale wizualnie psuje wrazenie jesli sie np. chce poźniej sprzedac glosnik czy cos przynajmniej takie moje zdanie dlatego stosuje zwyklą uszczelke okienna

Skomentuj

Silikon schodzi bez śladu, z tym nie ma problemu.

Skomentuj

A jeżeli nie chcesz, żeby głośnik się przykelił na silikon, to posmaruj go jakimś tłustym kremem.

Skomentuj

Czaruję...
              X