4xGDN (jakis dobry, do ok. 55zł za sztuk) 2xGDWT-8-150-4-PJ. Co doradzacie mi? Kolumny mialy by bys wyzsze i waskie z BR! Doradzcie mi czy to by pasowalo, jakie GDNy. Wzmacniacz juz mam Techincs SU-610. Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
4xGDN (jakis dobry, do ok. 55zł za sztuk) 2xGDWT-8-150-4-PJ
Collapse
X
-
pomieszczenie ma ok. 5x4 metry a glosniki maja byc do sluchania mp3. Nie zalezy mi nawet na super dzwieku bo pewnie nawet takiego nie uzyskam na tych glosnikach, a moze? :) Chcialbym wiedziec jakie najlepiej GDNy? Moze te: GDN-27-150-4-SS? Lubie kiedy jest glosno i jest mocny, niski i energiczny bas! Czy uzyskam taki na tych czterech glosnikach, no plus te 2 gwizdki. Kolumny zbuduje sam z twardych plyt, najlepiej jakby kolumny byly w BR. Czy ktos bylby w stanie obliczyc mi wymiary kolumn?? Najlepiej jakby byly takie podluzne i waskie :)
Skomentuj
-
4 takie STX do tak małego pomieszczenia to będzie dużo dB, bez średniaka to będzie trochę kiepsko, hmm musiał byś się dobrze zastanowić czy coś takiego by Ci odpowiadało bo średnie tony będą mocno cofnięte. I jak byś miał brać po 2szt na kolumne to oczywiście 8omowe aby wyadkowa impedancja była 4.
Skomentuj
-
Ma byc glosno, nawet bardzo... Dzwiek mi chyba wystarczy taki jaki bedize przy 2 way, uzywam jeszcze wierzy 2x80W JVC ktora tez duzo wytrzyma, zalezy mi na duzym basie! No nie wiem, moze jakies mniejsze te niskotonowe albo cos... Lubie kiedy wsyzstko w pokoju sie trzesieNo chyba ze jakis tani sredniotonowiec... No nie wiem.... co radzicie?? Jak wy byscie to rozegrali? Oczywiscie nie podnaszac juz kosztow duzo! Mam tylko ok. 180zl na te glosniki....
Wsumnie to odrazu przy kompie mam tez 2 glosniki komputerowe z ktorych tez slucham na raz z tym wszystkim, ogolnie taki groch z kapusta mam z tymi glosnikami :)
A jakby tak do kompletu dolaczyl to: 2xGDN-27-150-4-SS
Skomentuj
-
jak lubisz jak ci się wszystko trzęsie to kup sobie wibrator albo lepiej młot pneumatyczny....
co się z wami ludzie dzieje powoli trace wiare w ludzi.... jasne mam wzmacniacze po 400wat i kolumny o porównywalnej mocy ale na boga nie uzywam tego w domu bo to się mija z celem!!
jak chcesz głośno i mocny bas toz rob monitorki na 18-120-6SW do tego dobrze pasuje ARVka i subwoofer na 27-300-X-XX ale opanuj się 27-150 nie nadają się do 2way do domowych zasotosowań!!
Skomentuj
-
hmmm.... to moze jakies inne stx'y, chociazby:
4x te
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
+ 2x
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
+ 2x
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=2&vSubPage=7&vItemDB=i temdb!
Czesto robie imprezy w domu, dlatego potrzebny mi jest taki duzy zapas mocy! I wlasnie ten basik, ktorego zawsze brakuje. Wszystko ma byc w tych 2 kolumnach, nie chce budowac subwoofera ani nic z tych rzeczy. Czy jest to mozliwe?
Prosze o dalsze instrukcje :)
Skomentuj
-
Hej, teraz mysle o czyms takim :) Sorki za rysunek, nie znam sie aza tak super na elektronice wiec jak jest jakis blad to nie wyrzywajcie sie odrazu na mnie tylko wytlumaczcie co jest nie tak :) Co byscie w tym zmienili, zrezygnowalem z sredniego bo nie mam kasy i zwrotnica by byla drozsza...
Skomentuj
-
Mam pytanie, czy te pary glosnikow niskotonowych umiescic jak najnizej czy tak na srodku (mniej wiecej na wysokosci miejsca w ktorym siedze jak slucham muzy) Gdzie bedzie lepszy bas? Czy to bez znaczenia?
Obliczylby mi ktos jakie musialy by byc wymiary kolumny??
Bo wsumie to robie 100x25x32
[ Dodano: 2005-11-17, 20:53 ]
??
[ Dodano: 2005-11-17, 20:55 ]
??
Skomentuj
Skomentuj