Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TANNOY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TANNOY

witam potrzebuje jakiegos zamiennika do monitorka TANNOY M1. spalil sie koledze midwoofer tannoy m1 c71ca. moze wiecie co mozna popasowac? mysle ze nic w podonym ksztalcie kosza nie odtane sa stxy ale za duze... moze arn150? prosze o pomoc.

[ Dodano: 2005-11-13, 15:04 ]
    aha srednica to 125mm

podaj wymiary tego pudla, grubosc scianek, ewentualnie jeszcze srednice otworu pod tego niskosredniotonowca i jesli jest bassreflex z tylu a z tego co pamietam jest to podaj jego srednice i dlugosc to zobaczymy co w tej budzie zagra najsensowniej

Skomentuj

"ewentualnie jeszcze srednice otworu pod tego niskosredniotonowca"
      Przeciez mIKI podał:
      "aha srednica to 125mm"

Ciezko bedzie, bo jak by w jednym wymienil na cos inengo to w 2 tez by musial. Pewnie bedzie zwrotka do wymiany itp.. same problemy. Moze da sie jakos naprawic ten glosniczek?

Skomentuj

ja bym wymienił cewke i było by po sprawie -najskuteczniejsze i najmniej inwazyjne wyjście - tylko trzeba by naprawde delikatnie rozkleić

Skomentuj

z tego co wiem to podobno peerless robi glosniki dla tannoya

a swoja droga zdolnego masz kolege ...albo gluchego :P

Skomentuj

TatoTurbo, jego ojciec kupil lokal i tam zastal spalonego pioneera i tego niegrajacego tannoy'a. Sound Wave, gdzie dostac takie cewki?

Skomentuj

umifon.pl robią na zamówienie - dokładnie zmierz wysokość uzwojenia i rezystancje cewki (w tym dobrym oczywiście) i bardzo dokładnie średnice zewnętrzną i wewnętrzną - tu naprawde cholernie liczy się precyzja bo inaczej cewka poprostu niebędzie ci pasować!! dokładność do 0,1mm to absolutne minimum!!
              na koniec podaj im materiał karkasu i zmierz śrubą mikrometryczną jego grubość tu jest dość duze pole do popisu bo moze ona być od 0.05 do 0.15
              podaj tez wysokość karkasu i odległość końca uzwojenia od dołu cewki i takie pierdoły jak sposob mocowania wyprowadzeń - najlepiej "wyk 3" z punktami lutowniczymi i linkami mocowanymi niebezpośrednio.
              koniecznie powiedz żeby nawineli ci drutem termospiekalnym o jak najwyzszej temperaturze pracy - z tego co pamiętam to maja dwa rodzaje do 150 i 180 stopni i jak nic nie powiesz to nawijają tym tandetnym.....

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                umifon.pl robią na zamówienie - dokładnie zmierz wysokość uzwojenia i rezystancje cewki ...
                kosmos :)
                nie lepiej zadzwonic to Tannoy-Polska :)
                i zapytac ile kosztuje nowy glosnik ?
                http://konsbud-audio.pl/index.php?page_id=5

Skomentuj

kiedyś pytałem o serwisówki - chciałem zrobić coś na ich głosnikach - okazało się ze sama sopranóka kosztuje o 1/3 mniej niz komplet kolumn!! to jest dopiero kosmos !!

Skomentuj

Sound Wave,i skąd ja to znam.
                    Spróbujcie kupic oficjalnie coś z Heco.Dość podobna sytuacja.

Skomentuj

Czaruję...
                    X