Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny z głośnikami samochodowymi Infinity i mac audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny z głośnikami samochodowymi Infinity i mac audio

Witam wszystkich speców od audio
    Mam do was kilka pytań w posiadaniu mam cztery głosniki subniskotonowe dwa Infinity Kappa perfect 30cm oraz dwa Mac Audio red atak tez 30cm planowałem z tego zrobić dwie kolumny co myślicie o tym pomyśle na pewno do tego będzie trzeba dołożyć głośniki średnio tonowe i wysoko tonowe tylko jakie?? Myślałem żeby zamontować suby w dwuch komorach mac audio tył na przód w obudowie Br infinity w zamkniętej tylko nie wiem jak to zagra bo szczerze mówiąc nigdy się nie spotkałem z zastosowaniem dwóch subów w jednej kolumnie z dwoma typami obudów. Kolejne pytanie to pod jaki wzmacniacz to podpiąć z tych tańszych tak do 600zł może być używany tylko nie wiem czy w tej cenie znajde cos o odpowiedniej mocy poniewasz sub infinity ma niecałe 300RMS tak wiec chyba ciezko będzie z dobraniem wzmacniacza w tej cenie

Pozdrawiam

jakie masz pomieszczenie ??
    bo jak poniżej 30mkw to z tych 6 głośników 2 dałbym na suby do domu,
    jeden lub 2 do wozu a reszte sprzedał
    Nie widzę sensu pakować się w coś takiego,
    kupa kasy na reszte głośników, wzmaki zwrotki itp ...
    pozatym po co 30cm na tyly ?:)
    a co do tego do jakich obudów to wsadzić -> odwiedż stronę producenta,
    a tam napewno będą pdfy z proponowanymi budami,
    wsadzanie tego w przypadkową obudowe nie ma sensu :/
    daj foty tych głośników:)
    jaki stan ?

Skomentuj

ja jestem takiego zdania.... to co jest do samochodu to jest do samochodu a to co jest do domu to jest do domu...smieszy mnei kiedy ludzie u mnie w sql daja sobie altusy do bagaznika i musla ze im je**** bassem zamiast zrobic sobei cos lepszego zastanow sie nad domowymi przetwornikami
      pozdro

Skomentuj

Jak na razie pomieszczenie mam małe około 20mkw ale szykuje się większe
        Co do tego tyłu to mało zrozumiale napisałem chodziło mi o to ze było by to wszystko w dwóch kolumnach czyli po dwa suby na kolumne w tym jeden włożony (przykrecony) tak jakby tył naprzód. Co do ich obudów to po sklepach widze te mac audio w obudowie Br wykonanych przez producenta a Jnfinity ja miałem również w Br i wykonał ja extreme car audio tak wiec podejrzewam ze dobrze to zrobili co do stanu ich to mac audio jeden grał około 40 godzin a drugi 20 tak wiec stan jest ich idealny a w infinity odkleiła mi się guma łaczuca membrane z koszem i po sklejeniu troche membrana jest utytłana klejem a pyzatym to stan jest ich bardzo dobry grają naprawde dobrze zreszta jak przystało na infinity
        harman masz racje z tym ze głosniki do auta powinno się montowac a aucie a głosniki domowe w domu ale moim zdaniem to można sobie pozwolić na montaż głosników stworzonych do aut w domu a już na odwrót niestety nie.
        A ewentualnie co byście mi poradzili ze sprzętu domowego jakie głośniki zastosować i jakie zwrotnice maja to być dwie kolumny

Skomentuj

A ewentualnie co byście mi poradzili ze sprzętu domowego jakie głośniki zastosować i jakie zwrotnice maja to być dwie kolumny
          ile masz kasy ?

pozatym po co aż 2 suby na kolumne ?
          lepiej dać po jednym - napewno styknie...
          podaj dokładnie jakie to modele głośników...
          Pozatym zamiast tradycyjnych 3 way proponowałbym coś innego,
          2.2 tyle że suby są w tych samych obudowach co satelity...
          Napędzasz to 4 końcówkami...
          Pozatym nie potrzeba zwrotki dla 3 way...

Skomentuj

Mogę na same głośniki przeznaczyć około 800zł
            Jnfinity kappa 120W.ib najwyższy model infinity gra naprawde dobrze ale mnie już nudzi ten dźwięk dlatego w aucie chce już czegoś innego a póki co mogą one grac w domu co do mac audio to nie pamiętam dokładnie co to za model jutro mogę zobaczyć na pudełka
            Hmm nie potrzeba zwrotki dla 3way hmm jestem teraz na konkretnej bombie ale cos nie widzi mi się opcja bez zwrotnic biorąc pod uwagę ze mam wzmacniacz czterokanałowy z którego na każdy kanał idzie całe pasmo ale może nie mam racji i to jakoś można podłączy tylko jak ??

Skomentuj

widze że nie wiesz do końca o co mi chodzi ... :)
              zamiast zwrotki 3 wat potrzebujesz 2 way...
              i oprócz tego na każdą kolumne przypada subwoofer - napędzany oddzielnym wzmakiem z aktywnym filtrem...

Skomentuj

Czaruję...
              X