Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

EW650A - na warsztacie :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

EW650A - na warsztacie :)

we współpracy z Takero "zdobyliśmy" parametry EW650A - ja je zmierzyłem a Takero dostarczył mi głośnik :)

wyniki są dość ciekawe - jak przystało na alpharda nic nie zgadza się z deklaracjami producenta - no moze poza SPL - tu przypadkiem udało im się trafić :P

ciekawostką jest że głośnik ma krzywy dolny nabiegunnik i "niepoddaje się ekranowaniu" magnes nie przylega do powierzchni nabiegunnika i przezto efektywność jego działania jest znikoma.

charakterystyka to istne alpy a przynajmniej wysokie tatry :P

Załączone pliki

Badaliście tylko jeden głośnik czy kilka??? Jeśli alphard "rozrzuca" parametry to może i poszczególne egzemplarze głośników są różnie składane . Proponuję sprawdzić (jeśli macie taką możliwość oczywiście) min 2-3 głośniki. Kiedyś robiłem monitory na tych głośnikach i nawet ciekawie grały, warunek-porządne wygrzanie! pzdr.

Skomentuj

Badaliście tylko jeden głośnik czy kilka??? Jeśli alphard "rozrzuca" parametry to może i poszczególne egzemplarze głośników są różnie składane . Proponuję sprawdzić (jeśli macie taką możliwość oczywiście) min 2-3 głośniki.
      obawiam się że nie ma sensu badanie paru głośników...
      po prostu nie warto ...

Skomentuj

Kurzcze to jest wersja 8 Ohm, niezauwarzyłem . 8-omówki tej seri to badziew, czwórki grają lepiej, miałęm obie wersje.

Skomentuj

Witam,

Hehe, jak zobaczylem ta ch-ke to juz chcialem sie pytac czy wporzadku wszystko z pomiarem . Mam 2 LW-800 i jak je mierzylem to zgadzaja sie mniejwiecej z danymi producenta. Moze dlatego, ze pare miesiecy temu zaktualizowali te swoje T/S, bo dam glowe uciac ze byly calkowicie inne.

pozdrawiam

Skomentuj

Kurzcze to jest wersja 8 Ohm, niezauwarzyłem . 8-omówki tej seri to badziew, czwórki grają lepiej, miałęm obie wersje.
            Szkoda rzeście na warsztat nie wzięli właśnie 4 ohm, napewno byłby lepszy.

Skomentuj

jakbym miał 4R to bym pomierzył ;]
              chodziło o to że mierzyliśmy to co miałem , właśnie z ciekawości jaki to szit:)

Skomentuj

czyli STX i tesla w tej klasie cenowej rządzą?

Skomentuj

w porównaniu do tego aplierda tak :)
                  choć może wersje 4R są lepsze ...
                  nie wiem tego , i nawet nie zamierzam sprawdzać :)

Skomentuj

Jak mi w łapy wpadną 4-omówki (a czasami coś z alfreda dostaje), to jeśli będziecie chcieli się nimi pobawić, bez problemu wam pożyczę. Dodam że w 6-7 litrowej obudowie grają dość dynamicznie jak na tą firmę.

Skomentuj

ach te głośniki z "wyższej" półki, przynajmniej widac ze alphard poszedl w strone wyzszej polki i zrobil cos na naprawde wysokim poziomie... a i po charce moza powiedziec ze deklasuje 3/4 vifek i scany 18 z weglowymi membranami
                      hehehe...

Skomentuj

sorki , ten alfred ma 150w mocy
                        szklanki mi w domu zbija
                        i wogóle ta kopułka i podobieństwo na JL Audio
                        <hahaha>

Skomentuj

Czaruję...
                        X