Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana głośnika w subie-pomocy fachowcy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

takero, on sie zdecydował na 20 - 120 - ak. Tylko w 13 litrach ten głosnik raczej nie bedzie przyjemny.

Bierz 18-120 jak takero pisze że w tym litrażu bedzie dobrze to chyba wie co pisze :)

Skomentuj

Daniel, wiem:)
      chciałem Go nawrócić :)
      pozatym z serii 20 stx to tylko aw ...

Skomentuj

własnie takrero napisz coś o tym AW - a najlepiej wpadnij na pomiary :)

Skomentuj

Sound Wave, powiem jak tylko się wygrzeje dokładnie ,
          a wpaść wpadne napewno :)

Skomentuj

nie znalazłem oryginalnego ale wpadł mi przed chwilą ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76570791 ktos coś wie o nim??

Skomentuj

jeśli masz go brać do to magnat to sobie lepiej odpuść....

Skomentuj

Takero a ty masz tą 18-tke stx-a?? Ładny basik jest?? I wytrzymały na efekty dźwiękowe typu grzmoty wystrzały itp?? Bo w tym co mam oglądając epokę lodowcowa na początku filmu niezbyt głosno (w drugim pokoju spi dziecko to nir jest głosno) głośnik bulgocze tak jakby się karton darł.

Skomentuj

mam :)
                  głośnik jest o tyle wytrzymały że przeżyje naprawde duże wychylenie :)
                  każdy kto ma utwór basstronics wie o co chodzi :)
                  głośnik ma tylko 1 minus - br o średnicy mniejszej niż 6cm nie daje rady przy troche głośniejszym słuchaniu...
                  ten głośnik to prawdziwa pompa :)

Skomentuj

No u mnie jest 8-8,5cm to chyba wystarczy?? A co by się stało jakby był mniejszy niz 6cm??
                    bardziej by się wychylał czy by dławił się??

Skomentuj

slyszalbys swisty powietrza.

Skomentuj

Zamieszczone przez bumbum35
                        No u mnie jest 8-8,5cm to chyba wystarczy?? A co by się stało jakby był mniejszy niz 6cm??
                        bardziej by się wychylał czy by dławił się??
                        wcześniej napisałeś że 7 cm
                        zdecyduj się :)
                        i oblicz jakie daje strojenie ten br ...

Skomentuj

nie dokładnie zmierzyłem na początku ,jest 8,1cm i zwęża sie dalej do 7cm.hmm ,a gdzie kupię tego GDN-18-120-6-SW ?? na www.stx.pl tylko od kwoty 50zł sprzedają,znacie jakies inne sklepy??

Skomentuj

allegro.pl ;p

Skomentuj

na allegro nie maja,jak juz nic nie wykombinuje to dokupie jakis terminal czy cos zeby zamknelo sie w 50zl

[ Dodano: 2005-12-18, 19:39 ]
                              a powiedzcie mi dlaczego większość ma złą opinię o 20-120-4 AK,kewlarowa membrama jest przeciez dobra,a co sadzicie o tym samym tylko z włókna szklanego??

[ Dodano: 2005-12-19, 08:35 ]
                              a moze zamiast tej 18-tki kupić GDN-20-120-4-AW lub GDN-22-120-4-SS ?? ten pierwszy jest za 52zł więc byłoby ok a ten drugi za 40zł ale ma go na allegro dspeaker.

[ Dodano: 2005-12-19, 12:31 ]
                              kurcze przed chwilą podłączyłem tak dla próby głośnik voice kraft VK65W0 8ohm,lezał gdzieś tam u kumpla.Kurde ten jeszcze gorzej furczy.magnes ma wiekszy od tego co był w magnacie więc myslałem ze będzie lepiej.mam wątpliwosci czy np. taka 20-stka stx-a wytrzyma.Moze to kasta jest za mała i nic juz się nie da z niej wyciągnąc??

[ Dodano: 2005-12-29, 14:07 ]
                              Kupiłem gdn 20-120-4 AW,własnie go wstawiłem,głośnik wygląda groźnie więc takiego dxwieku się spodziewałem.Co prawda była poprawa ale nie tego się spodziewałem,owszem basu sporo ale to miało grac a nie dudnić jak w przejeżdzającym aucie dressiarza.Ale wpadłem na pomysł aby suba trochę podnieść do góry bo głosnik jest skierowany do dołu na dosc niskich podstawkach i to był strzał w dziesiątkę,usłyszałem piękiny basik,nisko schodzący z miłym pomrukiem,takim mięsistym.Teraz muszę dorobić wyzsze nogi moze kolce pomogą,będę eksperymentował.Dzięki wszystkim za pomoc.

[ Dodano: 2005-12-30, 13:21 ]
                              A tak wygląda z nowym głośnikiem

[ Dodano: 2005-12-30, 13:27 ]
                              o własnie tak,nie wiem dlaczego nie dodało fotki

Skomentuj

Czaruję...
                              X