Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

To jest bas?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To jest bas?

Witam

Tym razem mam szczególny problem - mało basu. Myślałem że się przyzwyczaję do podłogówek - ale niestety nie. Za każdym razem gdy porównuję 2 podłogówki, podłączone pod wyjścia frontowe we wzmaku SL-2500 - 2*45W z podłączonym pod dziesięciowatową unitrę subem na jakiejś kolumnowej a nie subwoferowej 17'stce STX'a - SZLAG - MNIE - TRAFIA. Ten STX zabija Teslę... na prawdę nie myślałem, że tak mało basu będzie... Pomóżcie! Co może być przyczyną?! Zachwalacie tą teslę, a ja zacznę myśleć, że oszukujecie bo wiem jak to gra. HELP ME PLEASE!

Pozdrawiam serdecznie!

długo grały już te głośniki ?
    tesle potrzebują troche czasu na wygrzanie ...

Skomentuj

no sporo.. 2 miesiące? nie pamietam coś około.

Skomentuj

ale często są włączane ?
        czy tylko raz na jedną godzinę w tygodniu ?:)

Skomentuj

Kwestia lezy nie tylko w glosnikach - ale i w wzmacniaczu. Porownuj na tych samych wzmacniaczach i W TYM SAMYM pomieszczeniu.
          Raczej Tesla nie zostanie pozarta przez tego STXa, maja inny charakter basu ale nie ilosci generalnie.

Skomentuj

właśnie wziąłem tesle 226 w podobną obudowę (20L b-r) i podłączyłem pod unitre - stx wygrywa...

Skomentuj

może ma podbicie ...
              tj raczej ma , na nawet więcej niż raczej ;]

Skomentuj

Może miec to także związek z akustyką pokoju. Wsumie tesle do wytworzenia potężnego bassu sie nie nadają, dlatego nie opłaca sie an nich robic subów a stx to już coś innego chociaż 17 to chyba nie najlepszy glosnik Budzik coś mówił że Alphard SW607 w zamkniętej niżej od niego zejdzie.

Skomentuj

W kolumnie masz wytlumienie a w subie pewnie nie.
                  Jak wychodzi to porownanie?

Skomentuj

Zawsze daję wytłumienie! Ten STX to potwór, bo trzęsie wnętrznościami. Mo nie chodzi o niskie zejście tylko o kick - bass i ogólnie basik... Ten STX zaspokaja moje potrzeby, ale sprzedam subika na nim...

Co polecacie bo widze że zostaje mi tylko ratowanie się subem? Chcę coś lepszego od STX 17, chciałbym aktywnego na wzmacniaczu STX A-11, czy brać STX 22/120/4/SS??

Doradźcie czy mam wziąć STX 22 czy 27, malutki pokój 4 x 2 m, do muzy...

[ Dodano: 2005-12-22, 18:20 ]
                    w subie jest tyle wytłumienia, że ledwo głośnik wchodzi, wata mineralna...

Skomentuj

Bierz STX 27 300 skoro to mały pokój to wsadź w 35l i masz kick bass i zejście.

Skomentuj

a stx 27 150 jest chyba podobny a tańszy??

Skomentuj

Ma nizsza efektywnosc 27 300 łatwiej będzie napedzić.

Skomentuj

Boże czym ty to zasilasz .Weś podłącz jakiś pożądny wzmacniacz a nie to pudło z 5xtda2030 w środku.

Skomentuj

Czaruję...
                            X