Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitorki ... hmm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitorki ... hmm

Witam wszystkich, chciałbym zbudować monitorki. Posidam 2szt 13/50/1 8ohm i chce je wykorzystać. Nie wiem jakie dac wysokotonówki... Jakie dać strojenie i ile litrów.Mój zestaw to Bolero 200, sub na 27-300-8...

powiedz ile masz kasy na wysokotonowki i jakie masz wymagania co do dzwieku a o litry to zapytaj sie winISD

Skomentuj

zakladam ze sa to orginalne glosniki tonsila
      buda 8-12 l strojenie 40-45 hz
      zwrotnica 12/18 podzial na jakies 2700 - 3000
      a co d owysokiego otnu hmm 11/100, D27, zaleznosci jak dzwiek lubisz

Skomentuj

hmm, jeżeli chodzi o dzwięk to powiem tak słucham rapu, lecz czasem mam chęć na Paul van Dyk'a lub ATB, bardzo się przyzyczaiłem do srednich i wyskoich Bolero 200... A jeżeli chodzi o kwote na wyskotonowe to nie chce przekroczyć 120zł...Chociaż jeżeli będzie taka potrzeba to ulegnę...

Skomentuj

Ale czy 120zł za jeden czy na dwa jak za jeden to polecam peerlesa dt 100 jak na dwa to chyba ostatnio często wybierany na tym forum visaton(nazwy niepamietam niech ktoś poda).

Skomentuj

sc10n

Skomentuj

Jednak decyduję się na 11/100... Ale mam jeszcze jedno pytanie, czy jest ktoś to podejmie się wykonania zwrotnicy na ten projekt (13/50/1 + 11/100). Jeżeli tak, to prosiłbym o kontakt...

Skomentuj

Czaruję...
              X