Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny - pytanko

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Centralny - pytanko

Witam. Przegladam ceny centrali i zabija mnie cena? Co to kurna jest - zeby centralny glosnik kosztowal tyle co sub z napedem - zbuczyn jakis i tyle :( Ale do tematu - moje monitory to mission700 i chcialbym zrobic wlasnie centrala, co by byl jak najnizszy - bedzie musial stac na tv. Jakie byscie polecili glosniki, co by pasowaly to tych monitorkow? - one chyba maja 87dB.

może tesla arn116 i arv104

Skomentuj

Ogolnie to musialbys zastosowac te same glosniki co masz w przodach, chociaz ta sama kopulke. Napisz ile masz kasy na centrala. Czy sam cos mozesz zlozyc czy chcesz cos gotowego.

Skomentuj

Jak poradzilem sobie z dwoma subami to i takiego centralusia bym zrobil. Jednak, o ile sub stoi sobie w rogu pokoju, o tyle central bedzie stal na tv wiec musi byc supersliczny Obudowa to pestka, jednak najgorszy problem z maskownica:( Dlatego sklaniam sie raczej ku jakiemus gotowcowi, ewentualnie go zmoduje. Rozwazam tez zamiane mojego wzmaka ax-492 na centrala.

Skomentuj

A co za problem z maskownica? jak nie masz problemu z wykonczeniem to maskownica to pryszcz:)
          Nie napisales ile kasy mozesz przeznaczyc na glosniki.

Skomentuj

Pryszcz? - to Ty nie znasz mojej zony Ja to moglbym nawet postawic bez maskownicy, ale z moja druga polowa to nie przejdzie:( I tak zanim sie zabiore za robote, bede musial ja zaciagnac do siakiegos sklepu, co by pokazala co jej sie ewentualnie podoba, a potem kombinowac, zeby cos takiego zmaistrowac:( Mysle, ze na glosniki moge wydac jakies 2stufki.

Skomentuj

Moze cos takiego jak zrobił EZO?
              http://audiomania.info/infopage.php?id=8
              Chociaz ja tam bym wolał arn 116 zamiast 150.
              Za 200zł to za duzoego wyboru nei ma, dochodzi jeszcze koszt zwrotnicy. Mozna by poszukac moze za jakas tania vifka ale wtedy przekroczysz na pewno te 200zł.

Skomentuj

I dlatego sie borykam, jak mam robic centrala, ktorego koszt bedzie porownywalny z zakupem gotowca - to czy to sie oplaca?

Skomentuj

Daj 2xarn 116 + np. jakas ekranowana vifka:) a jak nie to arv 104:P

[ Dodano: 2006-01-06, 15:17 ]
                  Z gotowych nic sesownego do 200zl nie kupisz.

Skomentuj

Tonsil GDN 10/30 ekran i SC5 Visatona, sluszalem i w zamknietej gra bardzo dobrze.

Skomentuj

Marku, a zapytam - slyszales takie zestawienie z pojedynczymi glosnikami, czy tonsile byly 2?

Skomentuj

ew. moze zrobic tak jak visaton, sc5 +2x F8SC, wyszlyby spikery w sumie 100zl

Skomentuj

Czaruję...
                        X