Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Charakterystyka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Charakterystyka

Mam pytanie nie wiem jak odczytac charakterystyke glosnika. rysunek w zalaczniku

Gdzie ten załącznik? - Specialnie ładnie napisałem żeby takero miał mniej roboty :)

Skomentuj

głośnik do 500Hz ciągnie liniowo a potem zaczynają się cyrki... podział na max 250Hz ale widać że to subbas więc pewnie będzie podział aktywny o wiele nizej więc to bym olał

to pewnie XLS ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
        głośnik do 500Hz ciągnie liniowo a potem zaczynają się cyrki... podział na max 250Hz ale widać że to subbas więc pewnie będzie podział aktywny o wiele nizej więc to bym olał

to pewnie XLS ??
        Dlaczego mówisz że liniowo, czy ty przypadkiem nie odczytałeś impedancji??

Skomentuj

a co do tego ma inpendencja oprócz tego że przy takiej charakterystyce przydał by się korektor.

Skomentuj

wykresGl10XLS kopia.jpg
            Sound Wave,

Skomentuj

Zamieszczone przez goffer
              a co do tego ma inpendencja oprócz tego że przy takiej charakterystyce przydał by się korektor.
              Przecież mówię że chyba się pomylił, bo dla mnie ta charakterystyka wygląda na liniową, a moze poprostu się nie znam i tyle?

Skomentuj

wiedze że jednak nieumiecie czytać charakterystyk. zakres ponizej 100Hz mozna sobie odpuścić bo tam na wygląd charki wpływ ma głównie obudowa. głośnik ma linowy zakres charkaterystyki do 500Hz podział znazwyczaj daje się oktawe ponizej częstotliwości granicznej - czyli 250Hz. niewiem wogóle poco wam do szczęścia czepianie się charki impedancji....

Skomentuj

Czaruję...
                X