Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik MRS ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik MRS ??

witam mam glosnik MRS ( magic road of sound) wiem tyle ze ma max 400watt RMS 200watt i wypaśnie wygląda moglibyscie mi cos onim powiedziec? czy jest czegos warty, i ogulne info onim?

on jest do niczego.

Skomentuj

chłam kolorowy, widzialem u mnie w miescie w sklepie ROTFL

Skomentuj

No to pięknie podsumowaliście ;-)

Skomentuj

no dobra, noto powiedzcie mi jaki mam kupic glosnik do 170zeta najlepiej by bylo jak by mial 30 cm srednicy????? czekam na wasze propozycje

Skomentuj

www.stx.pl i bedziesz mial gdn 30-300-4 AP czy jakos tak :)
            Albo Ravemastera BSW104 - (25cm) za 240zł

Skomentuj

bsw nie mozna! no bo ma miec 30 zm a moze 38 albo 42?? pozniej moza kupic akwarele(tansza opcja to plakatowki) i pomalowac na jakis masta czerwony pozniej lakier do wlosow zeby sie plyszczalo i bedzie super wypasny glosnik podlaczysz pod radio zodiak albo super piooooonera z mp12 i wypas na maksa

Skomentuj

michal, najpier powiedz po co Ci ten głośnik ?
                kino/muzyka ?
                czym chcesz to napędzać ?
                jakie pomieszczenie chcesz nim naglośnić ?

Skomentuj

vip, własnie ostatnio zwróciłem na ten głośnik sporą uwagę... jest zajebisty, ale ma jedną wade Xmax 3mm :/

Skomentuj

noto niewiem.... Lynx mówi ze jest zajebisty, a wy magic i wisnia mowicie ze jest do niczego, stwierdziliscie to na podstawie wyglądu? ze wyglada fajnie to znaczy ze niemoze dobrze zagrac? bez sensu, zmierzyliscie go? testowaliscie?
                    pozdr.

[ Dodano: 2006-01-24, 21:48 ]
                    Lynx sorry niechodzi mi oto ze mowisz o TYM glosniku...

Skomentuj

Lynx mowi o STXie GDN 30-300-4-AP a nie o MRSie ktory jest o kant dupy rozbic, jezeli to twoja pierwsza konstrukcja to bedzie ci sie podobalo bo bedzie duzo basu ale o jakosci ponizej krytyki...

a co do pytania tak slyszalem MRSy i to rozne bo sklep z elektronika i glosnikami u mnie w miescie jest zaopatrzony w glosniki GMS ALPHARD TONSIL TESLA MRS i inne no name

Skomentuj

michal, mówiłem o STXie GDN 30-300-4-AP, tak dla jasności. A opinie wydałem na podstawie parametrów i cha-ki, owszem o jakości mozna pomażyć...

Skomentuj

jest to glosnik do auta wiec takie xmax jest nawet lepsze... glosnik ma wieksza efektywnosc a i tak sie zapuszcza wystarczajaco nisko

Skomentuj

Kudłaty, w gruncie rzeczy możesz mieć racje ale niechce sie niepotrzebnie wypowiadac dopóki go nie posłucham itp.

Skomentuj

Lynx, mówisz że o jakości można tylko pomarzyć a nawet go nie słuchałeś ...
                              pozatym ocena głośnika na podstawie parametrów to wogóle jakaś pomyłka ...
                              żeby móc cokolwiek powiedzieć głośnika po prostu należy posłuchać !

Skomentuj

mi sie wydaje ze to o jakosci odnosilo sie do mojej wypowiedzi o MRSie

Skomentuj

takero, ja wiem, ale to że komuś przypadnie do gustu jego dźwięk nie znaczy ze jest on wysokiej jakości. W takim razie poco są te parametry, wykresy, ch-ki ? żeby wiedzieć czego sie spodziewać i jak aplikować dany przetwornik. Jednemu spodoba sie buczenie z glośnika 888 czy innych a drugiemu nie... Jakość nie ma nic do gustu...

To moje zdanie i nikomu go nie narzucam.

Pozdrawiam

Skomentuj

jeśli chodzi o charki to sub pracuje w paśmie którym osiągi zależą od aplikacji głośnika
                                    wobec czego charki na nie wiele się tu zdadzą...
                                    a jeśli chodzi o parametry to jeśli znajde inny głośnik o bardzo podobnych parametrach to zagra on tak samo ?
                                    W takim razie poco są te parametry, wykresy, ch-ki ? żeby wiedzieć czego sie spodziewać i jak aplikować dany przetwornik.
                                    zgadzam się z Tobą, jednak nie można na ich podstawie do końca oceniać głośnika...
                                    służą one temu żebyś mógł się tylko mniej więcej zorientować co do głośnika,
                                    nic więcej...
                                    Tym bardziej że Ty w tym momencie nie sugerujesz się parametrami (nota bene bardzo
                                    dobrymi) lecz ceną ...
                                    Poczytaj co napisał Viper o sls8 w innym temacie....

Skomentuj

przepraszam, wtedy zle przeczytalem... wlasnie, to jest moja pierwsza konstrukcja, i jak narazie glosnik mi wystarczy, basu jest duzo, moc też czuć ostro, chociasz jakosc dzwieku mogla by bydz lepsza... ma ktos moze dostep do parametrow tego glosnika?? bylbym bardzo wdzieczny, bo nigdzie niemoge ich znalesc:/ a mam skrzynie 40L i wydaje mi sie ze jak na ta moc, jest duzo zamala, wiec chce obj. zmierzyc w programie.
                                      pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                                      X