Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa Altusów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Naprawa Altusów

Cześć,
    Mam takie pytanko dotyczące naprawy głośników. Konkretnie starych altusów z GDN30/60/1 i GDM18/40/1. Mam pytanie gdzie mogę dostać membrany do nich? Ta sredniotonówka ma dobry resor, a w niskotonówce go chyba niepotrzebnie zdjąłem, ale w sumie bez problemu odchodził, więc może i dobrze.
    Także gdzie można zakupic takie materiały? W sklepach elektronicznych, czy jakiś innych? Naprawde nie mam pojęcia gdzie, bo nie szukałem wcześniej.
    Dzięki za info.
    Kuba

www.stx.pl

Skomentuj

na allegro pelno tego jest

Skomentuj

Strona stxa mi nie działa teraz. Wolałbym normalnie kupić, a nie na alegro. Szkoda kasy za transport. Membrana parenaście złotych, a przesyłka tyle samo...

Skomentuj

Pochodz po sklepach elektronicznych myśle ze w Łodzi powinieneś takie dostać z tym ze ja bym się nie łapał za wymiane membrany w GDM18/... bo to fajny głośnik i tylko go spieprz...lepiej poszukaj resora do niego i wymień sam resor

Skomentuj

Bejrut, myślisz, żeby tylko kupić górny resor do GDM18/...? Membrany mam dobre, tylko pianka sie rozleciała. Tylko (tu wyjdzie lekki esteta ze mnie) ich wygląd mi się nie podoba, a nie mam maskownic :) Znalazłem w necie zarówno membrany jak i resowy, ale jak zobaczyłem ceny oryginałów i innych kewlarowych, to sie załamałem. Tonsil każe sobie płacić dwa razy tyle. Zarysykuje jednak z nowymi membranami i sprawdze, to tylko pare zł i troche roboty :)
            Dzięki za wszelkie info.

Skomentuj

...no przyznam że ta membranka za ładna nie jest i mnie się też w sumie nie komponuje z GDN em ale ten głośnik jest mały(czytaj ma małe dziury w koszu) i z tą membrana mogą być problemy ale sam kiedyś pisałem żeby próbować więc masz moje pełne błogosławieństwo:) Jak ci wyjdzie to może i ja się pobawie.

P.S. A maskownica to fajna rzecz przydaje się szczególnie na imprezach:)

Skomentuj

Wiesz co tak w sumie to się zastanawiam czemu ten głośnik ma w nazwie 18. Membranę ma 15 i tylko kosz jest wielki na 17cm z groszami. Także chyba delikatne nagięcie ze strony Tonsila, a może raczej jeszcze unitry :-)
                Co do membran, to w necie znalazłem pare pasujących, teraz tylko czy je znajdę u siebie w jakimś sklepie. Jutro jadę poszukać to dam znać co i jak.
                Pozdro

A tak w ogóle, to zamierzam jakoś z jajem pomalować te altusy. Tak sobie myślę, żeby czarno srebrne zrobić. Efekt wzrokowy murowany :) A może jakaś inna propozycja kolorów?

Skomentuj

Nie powstrzymam sie.Masakra no chyba ze maja grac gdzies w knajpie.

Skomentuj

Marek mają grać u mnie na działce w pokoju 35m2. Uważam, że to wystarczające źródło nagłośnienia imprez jakie się tam odbywają. Tylko do tego ich używam. Sam osobiście cenię wysoką jakość dzwięku i jak każdy wiem, że altusy to "szajs" dzwiękowy. Ale po co mi na działce lepsze? A robie to tylko po to, żeby coś było a i przy okazji sprawdzić swoje możliwości przed zrobieniem własnych głośników z prawdziwego zdarzenia. Chce zobaczyć jak wychodzi mi malowanie, a jak może oklejanie itp. Następnym krokiem będzie subek. Poza tym co Ci przeszkadza, że ja się trochę nimi pobawię?
                    Pozdrawiam

[ Dodano: 09-10-2004, 00:18 ]
                    GDM-y po regenaracji grają bardzo ładnie, jak dla mnie nawet mają za dużo średnich, ale testowałem bez niskiego. Zastosowałem membranę z lakierowanej celulozy na gumowym zawieszeniu, a kleiłem poxipolem bezbarwnym. Wygląd nawet fajny.

Skomentuj

Czaruję...
                    X