Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik Pioneer TS-W251 CHARCZY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik Pioneer TS-W251 CHARCZY

PIONEER TS-W251
    Parametry:

MAX MUSIC POWER 300W
    NOMINAL POWER 120W
    śREDNICA 25CM
    IMPEDANCJA 4OHMS
    DYNAMIKA 92.5dB/W
    PASMO 18-4.000HZ
    WAGA 4.28KG

Parametry TS

Vas 43,61
    Fs 43,4
    Qts 0,54

GLOśNIK ZOSTAŁ ZAKUPIONY ROK TEMU OD KOLEGI.BYL MAŁO UŻYWANY.WIĘKSZOŚĆ CZASU PRZELEŻAL W GARAŻU.
    STAN TECHNICZNY GLOSNIKA OCENIAM NA BARDZO DOBRY.NIE BYLO ŻADNEJ INGERENCJ W ZAWIESZENIE LUB W INNE CZEŚCI.
    W MOMOENCIE PODKRECENIA MOCY NA WZMACNIACZU GLOSNIK ZACZYNA CHARCZEC.TRZSKI SA BARDZO WYRAZNE I DENERWUJACE NAWET PRZY MOCY WZMACNIACZA OKOLO 50W NA I KANAL.

JAKKA JEST TEGO PRZYCZYNA?
    CZY DA SIE TO NAPRAWIC? JEZELI TAK TO MOZNA ZROBIC TO SAMEMU?

CZEKAM NA ODPOWIEDZI

może coś z wzmakiem nie tak ? albo coś sie odkleiło w głośniku

Skomentuj

Ze wzmacniaczem jest wszysko OK. Sprawdzałem na 2 wzmacniaczach i efekt ten sam czyli CHARCZENIE. Wzmacniacz odpadan na 100%. Jestem pewien ze to wina glosnika.Tylko co sie moglo znim stać?Jezeli sie odkleila cewka to moge to naprawic sam? Nie sadze zeby kosz był uszkodzony.

Jakie sa mozliwosci naprawy tego glosnika?

Skomentuj

mosik, w jakiej obudowie masz ten głośnik?

Skomentuj

Na poczatku byla to obudowa zamknieta.Z parametrow wynikalo ze mozna go w taka zaka zamknąc.Ale charczenie nie ustalo.Zrobilem 1 bass-reflex i tez jest taki efekt. Charczy czy jest czy go nie ma w obudowie. Charczal nawet jak go podpiolem "golego" pod mini wieze moc 25W. Sadze ze to wina przepalonej cewki.CZy mozna go rozebrac bez zniszczenia? Czy nadaje sie juz do kosza?

Skomentuj

a ja sadze ze to zaslabe wzmacniacze i jak podkrecasz to idzie poprostu przester... wez jakis porzadny piec skombinuj i zobacz jak bedzie...pozatym jak wciskasz membrane pacami to czy cos sie trze?? tylko wciskaja ja rownomiernie ze wszystkich stron...jesli nie to z cewka wszystko ok raczej

Skomentuj

Powodem jest ze jest to głosnik typu Free Air.Maja one zazwyczaj bardzo male Xmax w obudowach beda pierdzialy.
              One raczej nie lubia podbicia basu, a raczej swobodne granie prosto ze wzmacniacza, bez zadnych filtrów podbarwiajacych.

pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
              X