siemka potrzebuje dobrej rady mam głośnik GDN-300 w budzie 45l i jakoś mi sie to nie spisuje wsztstko w okół drży w pokoju a basu prawie nie słychać.Mam go podłączonego pod końcówke mocy 150W i jak zrobie skale do połowy to głośnik juz wymięka .Powiedzcie mi gdzie zrobiłem błąd.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
coś nie wypaliło-pomocy
Collapse
X
-
moze masz poprostu taki pokoj.. sprobuj u kolegi w domu albo w innym pomieszczeniu... pewnie poprostu rezonansuje ci sie wszystko... ;] u mnie tak np. dziala na drzwi i niektore szafki ;] jak sa troche niedomkniete to wogole...
mozesz sie pobawic wytumieniem ale to raczej nic nie zmieni
a to ze "robisz skale do polowy" przy 150watowym wzmacniaczu moze oznaczac kilka rzeczy.. albo nie wyrabia zasilacz.. albo sa az takie znieksztalcenia, a moze wogole wzmacniacz ten nie jest przystosowany do pracy z X omowym glosnikiem [nie podales impedancji twego glosnika ;/]
podaj nazwe wzmacniacza.. ile ma w rms'ie... bo pytanie zadales bardzo ogolnie a my nie jestesmy wrozkami ;]
[ Dodano: 2006-02-08, 16:26 ]
no.. piszesz ze 4ohm... a wzmak ile ma przy 4ohm ? moze ma 150, moze 100 a moze 50 ... ;]
Skomentuj
-
bulldog, to ze ma 4ohm jest tak naprawde malo istotne.. daj jakis link do niego albo podaj model.. bo nigdy nikt ci nie pomoze jak bedziesz takie informacje podawal
[ Dodano: 2006-02-08, 16:34 ]
jak ma 150w/4ohm to powinien jakos dawac rade.. ale jak jest naprawde to sie nie dowiemy pewnie...
Skomentuj
-
Co za patologia!!!
bulldog, no to wiemy, że masz mocny wzmak który jeżeli naprawde ma 150W przy 4 ohm to powinien dawać rade strojenie i obudowa jest też ok. Możliwe, że jest coś nie tak z filtrem
Teraz odpowiedz na poniższe pytania, które moga pomóc w zdiagnozowaniu problemu:
1. Jakiego filtru używasz?? pasywnego czy aktywnego?? z jakim odcięciem?? jeżeli aktywny jakie nachylenie zbocza??
2. Czy obudowa jest szczelna?? wytłumiona??
Skomentuj
Skomentuj