Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica do ARN-150-60/8 +Vifa TC20SD05-06

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica do ARN-150-60/8 +Vifa TC20SD05-06

Potrzebny mi projekt zwrotnicy do ARN-150-60/8 +Vifa TC20SD05-06

Ma być to kolumna tylna kina domowego 5.1

ARN-150-60/8 http://empire.com.pl/TVM-ACOUSTICS/n...n-150-60-8.htm

Vifa TC20SD05-06 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85452991

Ja wyliczyłem tak jak jest na poniższym schemacie: (cięcie przy 4000 Hz)
    Ale pewnie schrzaniłem więc proszę o pomoc.

Ps. Dlatego wybrałem ARN-150-60/8 a nie ARN-150-05/8 bo 150-60/8 ma wiekszą efektywność o 3dB

A 20W mocy ci wystarczy i Xmax 1mm?

Skomentuj

W sumie- to zrobie inaczej,
      Kolumne tylną kina domowego zrobie na XW165 4omy i vify TC20SD05-06

Myśle że to będzie najleprze rozwiązanie, zwłaszcza że zwrotnica jest juz zaprojektowana.

Co o tym myślicie?

Ps. kolumny główne będą na 2 x XW165 4omy i vify TC20SD05-06

Skomentuj

za te kase w życiu bym tej vify nie kupił... jak była po niecałe 50zł to się opłacało...

Skomentuj

Moim zdaniem opłaca się ją kupić bo za 80 zł nie kupi sie nic leprzego.

Owszem można kupić wyższy model Vify ale on juz kosztuje 150 zł.
          Przecież nie możemy porównywać tej Vify z ARV-ką ani Tonsilem bo to zupełnie inna bajka.

W każdym razie, mi się podoba jak gra ta Vifa.

Skomentuj

faktem jest, ze w cenie 80 zł nie znajdzie sie raczej żaden głośnik dorownojacy tej Vifie, w podobnej cenie widziałem na allegro Tonsile byly po 82zł :)
            niewiem nawet czy warto to porównywać

Skomentuj

Sound Wave z tego co pamiętam (gdzieś na forum wyczytałem) robiłes kolumne na 1 x XW165 4omy i vifie TC20SD05-06.
              Jaki dałeś tam BR? chodzi mi o długość i średnice.

Skomentuj

myślicie że ja to pamiętam??

PS w tej cenie a nawet taniej znajdziesz kilka visatonów które grają lepiej....

PS ta Vifa wcale niejest robiona przez Vife..... to tak jak z ARVkami ze znaczkiem monacora.... ludzie zacznijcie słuchać głośników a nie tylko patrzeć na nalepki....

Skomentuj

Jeśli ten model nie był robiony przez Vife, to przez kogo był?]
                  Z tego to mi wiadomo wszystkie modele wychodziły z tej samej fabryki.
                  Może ten model nie dorównuje jakością dźwięku Vife XT25SC-30-04, ale przecież to był najtańszy model z lini więc nie należy oczekiwać że bedzie grał jak XT.

Mimo że to był najtańszy głośnik robiony przez Vife (a to było kilka lat temu) to przecież pod każdym względem miażdży ARV-kę. Czyli nie jest taki zły.

Skomentuj

esh0 robil swoje podlogowki na xw + ta vifka i wyszly go chyba 110zł z przesylkami /kpl.. wiec mu sie oplacalo, ale 85 to na pewno nie ;] wole dolozyc i zamowic cos z holandii albo taniej visatona ktorego tak wszyscy zachwalają w granicach 50-60zł ;]

Skomentuj

z tego co wiem to gdzieś w chinach dwie piwnice za fabryką alpharda na lewo od fabryki celestiona i na prawo od fbryki monacora :P

często jest tak że takie "wypełniacze oferty" są kupowane od innych firm bo poządnej firmie nieopłaca się robić takich Lo-endowych serii zato bardzo opłaca się sprzedawać je pod własnym szyldem

Skomentuj

ta vifa TC20 to jeszcze jest dobra w porownaniu z tansza z plastikowa membrana. Nie pamietam nazwy ale tansza i badziewniejsza, nawet na wyglad jak chinska wyglada :)

Skomentuj

Tak czy siak, to jest ostatnia okazja do kupienia tej Vify, i jak ktoś chce ją mieć to niech kupuje teraz bo później będą pojawiać się tylko używki.

Ale sami musicie przyznać że ta Vifa gra dobrze, i w tej kwestii nie ma co się sprzeczać.

A szczerze mówiąc to ja kupiłem te Vify po 55 zł/szt (ale my braliśmy większą ilość)
                          I niech mi teraz ktoś powie że się nie opłacało jak arv-ka ekranowana kosztuje 35 zł/szt.
                          Czyli sami powiedzcie, nie lepiej dołożyć te 20 zł i mieć Vife (i to nie jest żadna chińszczyzna).

A ta na allegro jest po tyle po ile jest bo, to ostatnie nowe sztuki jakie można kupić.

Skomentuj

to ci mówie że za 52zł mozesz mieć nowego Viatona SC10N który gra lepiej!! jasne że TC gra lepiej od ARVki ale kto cie namawia na ARVke?? ja mówie że jak bym miał dawać ponad 80zł za tą vife to mam kilka innych propozycji:

http://www.visaton.de/english/artikel/art_380_1_8.html -- sporo tańszy i lepszy

http://www.visaton.de/english/artikel/art_266_1_8.html -- niewiele drozszy i lepszy

moze być jeszcze DT100 -- mozna go dostać za 80zł jak się zakręcisz.

Skomentuj

To ja mam takie pytanie:
                              który z poniższych głośników byście wybrali?
                              Zakładając że są w takiej samej cenie (piwiedzmy 50 zł)

Visaton SC 10 N 8 OHM http://www.visaton.de/english/artikel/art_380_1_8.html
                              Vifa TC20SD05-06 http://www.d-s-t.com/link/vifa/data/tc20sd05-06d.htm

Skomentuj

soundwave stoje przed wyborem miedzy wlasnie tymi dwoma visatonami.
                                mam klasyczna konstrukcje 2 x ARN150 + ARV104, zwrota przy podziale ~2700.
                                czy warto rzucac sie na wyzszy model przy takiej konstrukcji?

Skomentuj

http://www.onstage.pl/index.php?cPath=23_31
                                  Vifa TC20SD05-06 60zl
                                  Vifa TC26SF05-06 80zl

wiec te 55zl to zadna rewelacja...

PS
                                  Jak na tle konkurencji wypada ta TC26...?

Skomentuj

w tym sklepie mają ostatnie 3 szt tej Vify.

Skomentuj

juz nie maja, zostały sprzedane

Skomentuj

Czaruję...
                                      X