Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebna pomoc w budowie SUBA o mocnym basie;) duzy pokój

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebna pomoc w budowie SUBA o mocnym basie;) duzy pokój

wiec mam pokoj okolo 40m^2 ze skosami. poki co mam audiofilskiego grundiga fine arts :) ktory napedza moje odnowione space 86 calkiem ladnie:) zaczely nawet troche grac)
    wiec zakladamy ze mam jzu wzmak 100w do suba:) z filtrami itp.
    i teraz jest pytanie:) bo mam zamair zrobic suba wdg projektu mdcs(tego czarnego) na lw1200. i sie zastanawaim czy to wystarczy do tak duzego pokoju zeby bylo potem jako sub do kina?? chce zeby bas byl gleboki i przy mocnym rockowym uderzeniu odpowiednio dzialal;D przetwornik kolo 100 zlociszy max a obudowa moze byc duza)

Eeee......
    Pokoj duzy... jak masz malo kasy.. to moze dozbieraj ciutke i daj 30/300/4AP stxa. Nie tego LW.
    Tylko do rocka itp to by sie pewnie beyma jakas sprawdzila...

Skomentuj

kuflik, jak się kierujesz wytycznymi ze strony mdcs-a to z góry jesteś przegrany.A by to zrozumieć musisz znac pewne podstawy w projektowaniu sprzętu audio.
      Ja osobiście w taki metraż bym pchał minimum 15 cali dobrej marki z dobrym napędem.I nie powiem,taki metraż aż sie prosi o horna ale se odpuszcze bo mnie koledzy zakrzyczą :)

PS
      Tubencja na 18 calach i jest zabawa na całego :P

Sorki ale musiałem ;]

Skomentuj

umberto, maniaku TY;]
        ale prawda jest ze do 40Mkw trzeba cos solidnego. ale mysle ze bsw15II zadowoli cie ja jestem caly czas w szoku od kiedy odpalilem 12calowca
        no i co jeszcze wzmak 100W? - MALO!! zwlaszcza jak masz 100pln... no nic zbieraj kase i kup 30.300.4 AP chyba nic lepszego nei znajdziesz. chyba ze cos z estradowych

Skomentuj

W jednym sie zgadzam 100W (to za mało na taki metraż, szczególnie ze masz możliwośc słuchania głosno :-) (zakładam ze te skosy to z dachu a jak dach to domek)
          LW to kupa g...
          porzadny głosnik nie kosztuje 80 PLN.
          ćwiczyłem LW800 i 1000 nabyte doświadczenia każa produkty (w szczególnosci linie LW) Alfreda omijać wielkim łukiem
          Pozdrawiam

Skomentuj

o czym wy tu piszecie sprawa jest prosta

power 12 mozna wsadzic nawet w 60-80 l Br i po klopocie
            no i wzmak 500W min i te 40 m kw jakos naglosnisz

Skomentuj

to ja wole 2x BSW 15cali :P

Skomentuj

albo 18" ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                  o czym wy tu piszecie sprawa jest prosta

power 12 mozna wsadzic nawet w 60-80 l Br i po klopocie
                  no i wzmak 500W min i te 40 m kw jakos naglosnisz
                  Bez przesady, ja bym więcej jak 50l dla tej beymy nie dawał, głosnik straci swój harakter . Dobrze chłopaki mówią 15cali i będzie gitara i nie 100W tylko minimum 300

Skomentuj

Czaruję...
                  X