Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer na Tonsil GDN 25/40/8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zauwazylem to i to dzieki symulacjom

[ Dodano: 2006-02-27, 22:40 ]
    domyslam sie ze piszac o tym stxie masz na mysli jakies podbicia ktore wyhodza w symulacji? (tak przynajmniej gdzies wyczytalem). nie twierdze ze te wzorki sa wyrocznia. a z drugiej strony czy mierzyles gdzies tego stxa w jakiejs budzi? skad wiesz ze nie ma tych podbic? moze po prostu na ucho tego nie slychac :)

P.S. co oznaczalo to OMG? :)

Skomentuj

oh my god.
      chodzi o to ze jak glosnik ma maly qts to win isd głupieje i wychodza takie wyniki ze...

Skomentuj

"oh my god.
        chodzi o to ze jak glosnik ma maly qts to win isd głupieje i wychodza takie wyniki ze..." ...że głowa boli:P
        25 Tonsila cos w granicach 40 litrow, niskiego basu z tego nei bedzie na pewno...
        Jedynym nadajacym sie na suba do domu glosniekiem Tonsila jest 20/80/2

Skomentuj

i 30 80 2....
          reszta to tak nie wiadomo do czego naprawde...
          o 2 way się nie nadają , do 3 way też ...
          ja kupie może 20 60 i zrobie 2 way z szerokopasmowcem :)
          np 2 x 20 60 + arz

Skomentuj

hahaha
            dokladnie to samo napisalem kilka postow wyzej.

takero gdybys przeczytal to co napisalem zamiast czepiac sie przeprowadzonej przeze mnie symulacji nie musialbys pisac:
            [quote="takero"]misiekw, OMG jak Ty się rzucasz ...

:)
            a tak swoja droga nie zarzucaj kazdemu na swojej drodze glupoty

Skomentuj

napisałeś o podziale z szerokopasmowcem i 30 80 2 ?
              [quote]takero gdybys przeczytal to co napisalem zamiast czepiac sie przeprowadzonej przeze mnie symulacji nie musialbys pisac:
              Zamieszczone przez takero
              misiekw, OMG jak Ty się rzucasz ...
              to się tyczyło Twojego offensywnego stylu dyskusji,
              wynikającego z jakiegoś niedowartościowania :)
              a tak wogóle to jeśli kierujesz już do mnie jakieś zarzuty to może niech będą poparte
              tym co powiedziałem, a nie tym co uważasz że miałem na myśli ;]
              a teraz koniec tego tematu bo to nie miejsce na takie rozmowy,
              od tego jest gg raczej...

Wracając do tematu ten głośnik nie jest do suba i raczej nie ma sensu go
              tak aplikować gdyż za tą cene jest wiele głośnikow które spiszą się w tej roli
              znacznie lepiej...

Skomentuj

Takero i kto tu sie rzuca :)
                nie pisalem o szerokopasmowcu ani o 30/80.
                pisalem o tym ze 80 l to za duzo i ze w 40l ma przyzwoita charakterystyke mocowa ale tego nie mozna nazwac subem i to wlasnie mialem na mysli piszac poprzedniego posta (to raczej ty w sposob tobie wygodny interpretujesz moje wypowiedzi). a tak nawiasem mowiac to stwierdzenie bylo raczej skierowane do uzytkownika Maxi niz do ciebie (wypowiedz skierowana do ciebie zaznyczylem naglowkiem)

po drugie zarzuciles mi glupote i bezsens choc nic o mnie nie wiesz a to co napisalem jest poparte twoja wypowiedzia. nie da sie ukryc ze czepiles sie bez powodu mojej symulacji. to jest moja pierwsza stycznosc z glosnikami tonsila wiec nie czepiaj sie ze skorzystalem z symulacji. to jakie wyszly jej wyniki i moja ich interpretacja to juz inna bajka. poza tym wcale nie napisalem ze chce ten glosnik wlozyc w 80l (co mogloby by byc powodem do twoich bezpodstawnych zarzutow)

skoro to nie miejsce na takie rozmowy to ich nie zaczynaj. nie napisalem po to aby uzyskac od ciebie zgryzliwy komentarz tylko rzetelna rade.
                moj "offensywny" styl dyskusji wyniknal z twojego podejscia.

widze ze troszke obrosles w piorka.
                jesli masz cos do powiedzenia to wypowiedz sie rzetelnie na temat wyrazajac swoja opinie ale powstrzymaj sie od zgryzliwych komantarzy typu: "skończcie z tymi symulacjami ...".

o tym ze glosnik nie nadaje sie na suba dowiedzialem sie wlasnie z symulacji i to wczesniej niz ty o tym napisales na tym forum.

P.S. ten glosnik dostalem za darmo dlatego bralem go pod uwage
                P.S2. mam nadzieje ze nie zostaniemy wrogami (nie to na celu mial post ktorego wlasnie czytasz)

Pozdrowienia z nadzieja owocnej wspolpracy :)

Skomentuj

nie mam zamiaru wdawać się w bezsensowne dyskusje...
                  od tego jest gg - co zresztą napisałem jakiś czas temu w PW do Ciebie,
                  miałem nadzieje że nie będziesz zaśmiecał tego tematu - jak widać pomyliłem się ...
                  no cóż ...

aha, oto jak Cię obrazilem, podważyłem kwalfikacje, zarzuciłem jak to powiedziałeś "głupote i bezsens" :
                  Zamieszczone przez takero
                  80l dla 10' tonsila to gruba przesada...
                  oprócz symulowania na ślepo też trzeba trochę myśleć :)
                  taka buda da tyle żę spadnie drastycznie wytrzymałość mocowa ,
                  z basu, dość szybkiego zrobi się seria buknięć wypruwających na podłogę membrane głośnika...
                  ten głośnik nie został stworzony do tego ...
                  nie wpadaj tak mocno w domysły następnym razem...
                  nie wkładaj mi do ust czegoś czego nie powiedzialem...
                  Aha, kultura nakazuje pisać zaimki z wielkiej litery jeśli 2 strona tak właśnie robi...
                  mam nadzieje ze nie zostaniemy wrogami (nie to na celu mial post ktorego wlasnie czytasz)
                  ja też, choć mam wątpliwości...
                  Pozdrowienia z nadzieja owocnej wspolpracy :)
                  Nawzajem :)

Koniec off topicu <-> wracamy do tematu = nie ma postów nie na temat ...

Skomentuj

Czaruję...
                  X