Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil maestro 2 180 - proba kopiowania

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil maestro 2 180 - proba kopiowania

Dzis mialem okazje posluchac Tonsil maestro 2 180. Musze przyznac ze graly pieknie. W mojej glowie narodzil sie pomysl skopiowania ich I tu pojawiaja se pytania:

1. Jakie glosniki sa w nich zastosowane?
    2. Czy jest to mozliwe w kwocie 800zl ( 2 sztuki, kasa tylko i wylacznie na glosniki )
    3. Czy nie uzyska sie lepszego efektu laczac np. 2x W 170 S + G 20 SC
    4. Moze jakies inne polaczenia? Na mocy mi nie zalezy. Stawiam glownie na jakosc dzwieku.

Sprzet ktorym dysponuje to:
    DVD Panasonic XV10 24 bity 192khz ( przy muzie )
    Amplituner Pioneer VSX-C550 5x30W RMS

Z gory dziekuje za pomoc :)

za ta kase czlowieku masz Vife M18WH+Vifa DX + elementy zwrotek i jeszcze zostanie mozne na obudowy
    dolacz sie do zamowienie ktore bedzie z holandii prowadzone przez kolege gipsy2
    masz o pare klas brzmieniowych lepsze kolumny niz te co wymieniles

Skomentuj

Teraz jeszcze ich nie bede robic. Poprostu chce przygotowac sobie projekt, kosztorys zeby wiedziec na jakie wydatki sie przyszykowac.

Macie moze jeszcze jakies pomysly ?

Skomentuj

wisnia Ci dobrze radzi.
        Za ta cene zrobisz juz pozadny zestawik...

Przejzyj topic z zamowieniem, poszukaj odp glosniczkow i napisz do gipsego.

To bedzie najlepsze rozwazanie:)

Skomentuj

Dzieki Ale tak jak mowie. Teraz robic nie bede. Moze cos za miesiac, dwa. Trzeba troche kase pozbierac.

Skomentuj

No tak, ale to ma grac tak jak te tonsile czy tylko wygladac?

Skomentuj

Jezeli bedziesz mial zamawiac glosniki z gipsy2 to przeczytaj calego posta o zamowieniu dla lepszego zobrazowania sytuacji. Chociaz watpie zeby gipsy zdecydowal sie na kolejne zamowienie.

Skomentuj

cysiaczek, oczywiscie ze sie zdecyduje... to ze kilka osob narzeka to jesczez nie znaczy ze wszyscy, jest kupa osob ktora na rekach by nosila gipsy'ego!

Skomentuj

Nie watpie w to, ale lepiej zeby nastepni wiedzieli czego moga sie spodziewac zamawiajac glosniki z Gipsy2, a raczej czego moga byc pewni.

Skomentuj

Irek to ma grac jak tonsil. A jesli to mozliwe w kwocie do 800zl to i nawet lepiej

Skomentuj

jesli ma grac jak tonsil to musisz wykonac kopie wlasnie na glosnikach tonsila. Jak kupisz inne to bedzie tylko wygladac jak tonsil a grac na pewno inaczej. Cudow nie ma. Vifa nie gra jak tonsil i na odwrot.

Nie da sie skopiowac brzmienia na innych glosnikach szczegolnie jak pamietasz je tylko ze slyszenia. Mozna skopiowac tylko wyglad.

Skomentuj

Moze inaczej. Chodzi mi o klase ( jakosc dzwieku ) tego tonsila a nawet wyzsza jesli sie da to zrobic w 800zl

Skomentuj

irek,
                          dzień dobry.
                          przeglądając posty natrafiłem na Pana artykół na temat kompletnej koncówki do suba na tda ,jaka jest mozliwosc dostania płytki ischematów do tego ewentualnie gotowego projektu cena jaką pan podaje jest bardzo przystępna na moją kieszen .pytanie z ciekawości czy panj nie pracuje w LDM na grochowskiej zalezy mi na tym projekcie chciałbym go zrobić z synem do suba na tonsilu gdn 20/80/2 proszę o odpowiedz na list
                          igańska@o2.pl

[ Dodano: 2007-12-04, 20:37 ]
                          Elminster,
                          podaje głośniki do pytania
                          gdn 16/50
                          gdn 13/40
                          gdwk 10/80

Skomentuj

Zamieszczone przez iganska
                            pytanie z ciekawości czy panj nie pracuje w LDM na grochowskiej
                            z tego co wiem to TAK

Skomentuj

glosniki z maestro 180 II ->

2xGDN17/60/2
                              1xGDN15/40/4
                              1xGDWK10/80/19/2

Skomentuj

Zastanawiam się jaki sens ma wydawanie 800 PLN na materiały, aby zrobić kopie Maestro 180 II, jesli gotowe, można kupic za 1150 PLN - komplet. Bez roboty.
                                Wiem, wiem, 350 PLN to jakaś tam rożnica, ale jesli doliczyć godziny poswieconej pracy, zakup narzędzi bez których ani rusz i ew. niezadowalający efekt końcowy (bo sie upaprało klejem i nie da się sczyścić), oszczędność żadna.

Skomentuj

dinderi, po pierwsze to SATYSFAKCJA - uczucie bezcenne (jak widac nei znasz;p)
                                  po drugie - dbalosc o wykonanie, lepsze materialy = solidna obudowa...
                                  po trzecie - robimy tak jak nam sie podoba, wg swoich upodoban i fantazji...
                                  po czwarte - nabieramy doswiadczenia przed nastepnymi lepszymi konstrukcjami...
                                  po piate ...

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                    po piate ...
                                    zajmujemy sobie wolny czas

ale akurat w tym przypadku faktycznie wolalbym kupic gotowe

Skomentuj

najpierw proponuje sprawdzic czy glosniki ktore wymienilem sa dostepne w sprzedazy - nie sa to standardowe modele

Skomentuj

Czaruję...
                                      X